Poké bowl met kip en gember

Favorieten

25min + 4uur marineren

Easy

Ontdek het genot van een zelfgemaakte Poké Bowl met gemarineerde kip en gember. Een kleurrijk en smaakvol gerecht om van te genieten!

Ontdek het genot van een zelfgemaakte Poké Bowl met gemarineerde kip en gember. Een kleurrijk en smaakvol gerecht om van te genieten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Marinade voor de kip:
2 cm geraspte gember
1 tl cayennepeper
1 el honing
1 snufje zout
Sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook

800 g kippendijenvlees (zonder vel of been)
2 el ghee of arachideolie
1 rijpe mango
1 avocado
1 rode paprika
150 g edamameboontjes
80 g opgelegde gember

300 g basmatirijst
1 snufje zout
1 el sushi-azijn

Marinade voor de kip:
2 cm geraspte gember
1 tl cayennepeper
1 el honing
1 snufje zout
Sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook

800 g kippendijenvlees (zonder vel of been)
2 el ghee of arachideolie
1 rijpe mango
1 avocado
1 rode paprika
150 g edamameboontjes
80 g opgelegde gember

300 g basmatirijst
1 snufje zout
1 el sushi-azijn

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd het kippendijenvlees in reepjes en marineer het minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht voor een nog betere smaak en zachtere textuur.

Laat de gemarineerde kip uitlekken en vang het sap op.

Verhit de olie in een grote pan, bak de kip rondom goudbruin (ongeveer 10 minuten). Giet vervolgens het opgevangen sap erbij en laat het inkoken en karameliseren.

Snijd de avocado en mango in plakjes, de paprika in fijne reepjes.

Kook de edamameboontjes al dente en spoel ze met koud water.

Bereid de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg sushi-azijn en zout toe, meng en verdeel over 4 kommen. Plaats de gebakken kip bovenop en garneer met plakjes mango, avocado, edamame en als laatste de opgelegde gember.

Serveer met ponzu of sojasaus. Om te eten, meng alles eerst onder elkaar en geniet!

Social

Make eat share tag