Deeg voorbereiden: Haal je deeg uit de vriezer en zet de potjes in een hoge schaal met heet water. Laat 1 uur en 50 minuten ontdooien en rusten.
Decorticeer de makreel, zodat je geen vel of graten meer hebt, enkel de stukjes filet.
Pel de ui en snijd in fijne sneetjes met een mandoline. Doe in een kom en giet er de azijn over.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Deeg stretchen: Doe 3 el semolina in elk potje. Gebruik veel bloem om te voorkomen dat het deeg blijft kleven. Schraap met je vingers rondom langs de zijkanten naar beneden. Leg het deeg op tafel met alle bloem. Begin telkens van het midden naar buiten toe te stretchen, blijf altijd 1 cm van de rand weg. Hef nu op en verwijder overtollige bloem.
Smeer op de helft een lepel pesto en strooi er de geraspte mozzarella over. Plooi toe, druk de rand even aan en bak ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde pizzaoven (tussen 380-430°C).
Draai hem op zijn as om gelijkmatig te garen en kleuren. Haal hem eruit.
Sandwich vullen: Trek de pizza sandwich weer open en vul met de tomatenschijfjes, makreelstukken, rucola, gepekelde ui en Parmezaanse kaas. Werk af met chiliolie.