Pizza met kruidensaus, kaas en gemengde sla

Favorieten

30min

Easy

Pizza's maken is echt niet zo moeilijk en is altijd feest! Ik gebruik eens geen klassieke tomatensaus als basis, maar een frisse kruidenolie.

Pizza's maken is echt niet zo moeilijk en is altijd feest! Ik gebruik eens geen klassieke tomatensaus als basis, maar een frisse kruidenolie.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

DEEG :
400 g 00 bloem
250 g water
tl zout
tl honing
kl olijfolie
blokje verse gist (grote v 0.5 suikerklontje )

KRUIDENOLIE :
200 ml koolzaadolie
0.5 bot basilicum
4 tenen look
1tl gedroogde oregano
peper
zout

BELEG :
fijngesneden uiringen
2 handvol geraspte mozzarella
1 blok parmezaan

AFWERKING :
kervel , waterkers , ijsbergsalade
pijnboompitjes
1 avocado

DEEG :
400 g 00 bloem
250 g water
tl zout
tl honing
kl olijfolie
blokje verse gist (grote v 0.5 suikerklontje )

KRUIDENOLIE :
200 ml koolzaadolie
0.5 bot basilicum
4 tenen look
1tl gedroogde oregano
peper
zout

BELEG :
fijngesneden uiringen
2 handvol geraspte mozzarella
1 blok parmezaan

AFWERKING :
kervel , waterkers , ijsbergsalade
pijnboompitjes
1 avocado

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

DEEG :

Kneed alle ingredienten voor het deeg in een kom of keukenmachiene gedurende 10 min. Voeg een beetje bloem toe moest het te fel kleven In 8 porties verdelen ,opbollen en laten rijzen onder plastiekfolie zodat het niet uitdroogt.

KRUIDENOLIE : Alles mixen met staafmixer in hoge maatbeker. Rol het deeg rond uit tot (2 à 3mm) op een bebloemd oppervlak, hoe dunner je deeg hoe krokanter , dikker mag zeker ook. Strijk er de kruidenolie over en beleg met de uiringen en de kazen. Bak gedurende 8 a10 min op maximale temperatuur in je traditionele oven(230_250°) , of op pizza stand. In bakoven, 3 à 4 min, geregeld ronddraaien tot de korst mooi kleurt en de kaas pruttelt :-).

Social

Make eat share tag