Los de gist op in 60 ml lauw water.
Meng de roggebloem met het gistmengsel in een kom. Laat het voordeeg15 minuten rusten.
Meng de rest van het lauwe water, de speltbloem, het zout en de olijfolie onder het voordeeg. Kneed het deeg 5 minuten tot het elastisch is (met de kneedhaak in de keukenmachine of met de hand). Rol het tot een bol en laat het 30 minuten rusten onder een vochtige handdoek.
Zet de oven op de hoogste stand (250 °C).
Bereid de toppings van de pizza voor.
Bestrooi het werkvlak met bloem. Snijd het deeg in 3 stukken, rol ze tot bolletjes en rol ze dun uit.
Leg een pizzabodem op een vel bakpapier.
Beleg de pizza met de toppings.
Leg de pizza met het bakpapier onderaan in de oven (dus niet op een rooster) en laat 10 minuten bakken. Draai de pizza geregeld een beetje rond, zodat hij gelijkmatig kleurt.
Schuif de pizza met het bakpapier uit de oven op een bord en snijd hem in stukken.