Pasta salade met gepofte tomaatjes, boontjes, tonijn en komkommer-ricotta vinaigrette

Favorieten

10min

Easy

Een koude pasta salade vind ik de bom! Met tomaatjes, tonijn, en dan ricotta-komkommersaus erdoor, zo makkelijk! Ideaal om even te genieten!

Een koude pasta salade vind ik de bom! Met tomaatjes, tonijn, en dan ricotta-komkommersaus erdoor, zo makkelijk! Ideaal om even te genieten!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1P

50g pasta, al dente gekookt
50g boontjes, al dente gekookt
1 handvol waterkers
100g kerstomaatjes + 1 el olijfolie, pezo, look poeder
1 blik tonijn in sap

Komkommer ricotta vinaigrette:
0.5 komkommer + sap van 1 citroen + 2 el koolzaadolie, 1 sjalot, pezo, 125g ricotta.

50g pasta, al dente gekookt
50g boontjes, al dente gekookt
1 handvol waterkers
100g kerstomaatjes + 1 el olijfolie, pezo, look poeder
1 blik tonijn in sap

Komkommer ricotta vinaigrette:
0.5 komkommer + sap van 1 citroen + 2 el koolzaadolie, 1 sjalot, pezo, 125g ricotta.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Besprenkel de tomaatjes met olijfolie, kruid ze met pezo en lookpoeder.

Laat 6-8 min roosteren op 220°, laat afkoelen.

Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette fijn.

Schik alle ingrediënten in een bord of lunchbox, done!

Social

Make eat share tag