Parfait van blauwe bes en chai granola

Favorieten

40min

Easy

Lekkere kwark met chai granola en blauwe bessencompote, perfect als ontbijt of dessert. Snel en simpel te maken!

Lekkere kwark met chai granola en blauwe bessencompote, perfect als ontbijt of dessert. Snel en simpel te maken!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

KWARKMENGSEL
250 g volle plattekaas of kwark
125 g zure room
1 vanillestok
1 eetlepel agave

COMPOTE VAN BLAUWE BESSEN
400 g blauwe bessen
zeste en sap van 1 sinaasappel
1 koffielepel gember, fijngesneden

CHAI GRANOLA
250 g noten (amandel, kokosnootschilfers, pecannoot, cashewnoot, pompoenpitten…)
180 g havermout
1 eetlepel fijngesneden gember
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel kardemompoeder
0.5 theelepel zwarte peperbollen
0.5 theelepel kruidnagel
0.5 theelepel zout
2 eetlepels agavesiroop

KWARKMENGSEL
250 g volle plattekaas of kwark
125 g zure room
1 vanillestok
1 eetlepel agave

COMPOTE VAN BLAUWE BESSEN
400 g blauwe bessen
zeste en sap van 1 sinaasappel
1 koffielepel gember, fijngesneden

CHAI GRANOLA
250 g noten (amandel, kokosnootschilfers, pecannoot, cashewnoot, pompoenpitten…)
180 g havermout
1 eetlepel fijngesneden gember
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel kardemompoeder
0.5 theelepel zwarte peperbollen
0.5 theelepel kruidnagel
0.5 theelepel zout
2 eetlepels agavesiroop

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de blauwe bessen in een steelpannetje, rasp de sinaasappelzeste erbij, pers er de sinaasappel over uit en voeg de gember toe. Zet op het vuur en laat kort even opkoken. Laat afkoelen.

Meng alles voor het kwarkmengsel door elkaar.

Hak voor de granola grotere noten zoals amandel, pecan of cashew wat grof. Doe de noten met de havermout en gember in een kom. Zaden en pitten kunnen er zo bij. Wrijf de peperkorrels en kruidnagel in een vijzel fijn en voeg toe met de rest van de kruiden en de agave. Meng goed door elkaar en verdeel op een bakplaat. Rooster 10-15 minuten op 150 °C tot het geheel mooi goudbruin is en jouw keuken naar vakantie ruikt. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot.

Verdeel de compote in potjes of glaasjes, leg daarop het kwarkmengsel en top af met granola.

Social

Make eat share tag