Orloffgebraad met champignonsaus

Favorieten

1u15min

Next Level

Orloffgebraad, een klassieke ovenschotel van varkensgebraad gevuld met beenhesp en smeltende kaas! Heerlijk met champignonsaus...

Orloffgebraad, een klassieke ovenschotel van varkensgebraad gevuld met beenhesp en smeltende kaas! Heerlijk met champignonsaus...
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

1 kg varkensgebraad
8 sneetjes belegen kaas
8 sneetjes beenham
Peper zout
Klont boter om in te bakken

Champignonsaus
Serveer met aardappelpuree of kroketjes

1 kg varkensgebraad
8 sneetjes belegen kaas
8 sneetjes beenham
Peper zout
Klont boter om in te bakken

Champignonsaus
Serveer met aardappelpuree of kroketjes

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 195 à 200°.

Laat een klont boter schuimen in een ovenschaal.

Kruid het gebraad met peper en zout en kleur rondom rond goed aan in de boter op het vuur.

Laat wat afkoelen en snij sneetjes tot 1 cm van bodem zodat het vlees nog mooi samenhangt.

Snij de sneetjes ham en kaas doormidden en steek ze samen tussen de sneetjes.

Leg weer in de ovenschaal en steek 25-30 min in de oven (naargelang de dikte van het gebraad).

Je kan hier makkelijk piepen naar de bakwijze tussen de sneetjes 😉

Giet er de paddenstoelroomsaus rond en serveer met puree of kroketjes naar keuze.

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.