Nobu-style miso kabeljauw met geroosterde bimi, shiitake en dashi bouillon

Favorieten

45min (excl. marineren)

Medium

Download hier mijn GRATIS e-book

Nobu’s miso kabeljauw is iconisch, maar meestal moet die vis dagen marineren – ain’t nobody got time for that. Daarom heb ik een versie gemaakt die je gewoon morgen al kan eten, zonder in te boeten op smaak. Je hebt er een paar specifieke ingrediënten voor nodig, maar je zal het je niet beklagen. Serveer er geroosterde bimi en paddenstoelen bij met een subtiele dashi bouillon. En ja – we drukken op de synchronisatieknop, zodat alles exact tegelijk klaar is. Minimale stress, maximaal genieten. Volledig gemaakt in de Philips Dual Basket airfryer met stoomfunctie!

Download hier mijn GRATIS e-bookNobu’s miso kabeljauw is iconisch, maar meestal moet die vis dagen marineren – ain’t nobody got time for that. Daarom heb ik een versie gemaakt die je gewoon morgen al ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de kabeljauw: 
4 kabeljauwrugfilets à 200 g 
4 el witte misopasta 
2 el mirin 
2 el sake 
2 el fijne suiker 
1 kl zwarte peper van de molen 

Voor de dashi bouillon: 
1 zakje dashi poeder 
80 ml water 

Voor de geroosterde bimi en shiitake: 
600 g bimi 
400 g shiitake (in plakjes) 
2 tl sesamolie 
2 el sojasaus 
1 el honing 

1 tl rijstazijn 

1 kl zwarte peper van de molen 

Sesamzaadjes (optioneel) 

 
4 kabeljauwrugfilets à 200 g 
4 el witte misopasta 
2 el mirin 
2 el sake 
2 el fijne suiker 
1 kl zwarte peper van de molen 

 
1 zakje dashi poeder 
80 ml water 

 
600 g bimi 
400 g shiitake (in plakjes) 
2 tl sesamolie 
2 el sojasaus 
1 el honing 

1 tl rijstazijn 

1 kl zwarte peper van de molen 

Sesamzaadjes (optioneel) 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiding (minstens 4 uur op voorhand of de avond voordien) 

  • Meng de miso, mirin, sake, suiker en peper tot een gladde marinade. 
  • Dep de kabeljauw droog en leg in een schaal. Wrijf de filets royaal in met de marinade. 
  • Dek af en laat marineren in de koelkast (min. 4 uur, max. 24 uur). 

Steam & Fry (met Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie) 

In de grote mand– vis & bouillon: 

  • Haal de vis uit de marinade en dep lichtjes droog. 
  • Leg de kabeljauwfilets op het rekje in de grote mand. 
  • Los het dashi poeder op in het water en giet in het opvangbakje onder het rekje. 
  • Stel in op Steam & Fry, 200°C, 15 minuten

In de kleine mand– groenten: 

  • Snijd de bimi in stukken van 3 cm. Meng met de gesneden shiitake, sesamolie, sojasaus, honing, rijstazijn en peper. 
  • Giet het mengsel in de kleine mand. 
  • Stel in op 200°C, 10 minuten

➡️ Activeer de synchronisatieknop zodat alles tegelijk klaar is. Druk op start! 

Serveren 

  • Verdeel de bimi en shiitake over de borden. 
  • Leg de kabeljauw ernaast. 
  • Zeef de bouillon uit de mand en giet een beetje op elk bord. 
  • Werk eventueel af met sesamzaadjes. 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.