Voorbereiding (minstens 4 uur op voorhand of de avond voordien)
- Meng de miso, mirin, sake, suiker en peper tot een gladde marinade.
- Dep de kabeljauw droog en leg in een schaal. Wrijf de filets royaal in met de marinade.
- Dek af en laat marineren in de koelkast (min. 4 uur, max. 24 uur).
Steam & Fry (met Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie)
In de grote mand– vis & bouillon:
- Haal de vis uit de marinade en dep lichtjes droog.
- Leg de kabeljauwfilets op het rekje in de grote mand.
- Los het dashi poeder op in het water en giet in het opvangbakje onder het rekje.
- Stel in op Steam & Fry, 200°C, 15 minuten.
In de kleine mand– groenten:
- Snijd de bimi in stukken van 3 cm. Meng met de gesneden shiitake, sesamolie, sojasaus, honing, rijstazijn en peper.
- Giet het mengsel in de kleine mand.
- Stel in op 200°C, 10 minuten.
➡️ Activeer de synchronisatieknop zodat alles tegelijk klaar is. Druk op start!
Serveren
- Verdeel de bimi en shiitake over de borden.
- Leg de kabeljauw ernaast.
- Zeef de bouillon uit de mand en giet een beetje op elk bord.
- Werk eventueel af met sesamzaadjes.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.