No Waste Snickers-Bananenbrood

Favorieten

1 uur 10 minuten (exclusief opstijven in koelkast)

Next Level

Dit No Waste Snickers-Bananenbrood is een glutenvrij recept dat rijpe bananen omtovert in een onweerstaanbaar dessert.

Dit No Waste Snickers-Bananenbrood is een glutenvrij recept dat rijpe bananen omtovert in een onweerstaanbaar dessert.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 Bananenbrood

4 zeer rijpe bananen
200 g glutenvrije havermout
1 tl kaneelpoeder
1 kl bakpoeder
2 el agavesiroop
50 g kokosolie
50 ml melk naar keuze

Dadelkaramel:
5 dadels
2 el pindakaas
2 el melk naar keuze

Chocoladetopping:
1 reep donkere chocolade (bij voorkeur van Galler)
100 g gepelde pindanoten
Snufje zoutvlokken

4 zeer rijpe bananen
200 g glutenvrije havermout
1 tl kaneelpoeder
1 kl bakpoeder
2 el agavesiroop
50 g kokosolie
50 ml melk naar keuze

Dadelkaramel:
5 dadels
2 el pindakaas
2 el melk naar keuze

Chocoladetopping:
1 reep donkere chocolade (bij voorkeur van Galler)
100 g gepelde pindanoten
Snufje zoutvlokken

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Voorbereiden: Leg de dadels in een kom en giet er kokend water over om ze zacht te maken.

Bananenbrood maken: Pel en plet de bananen in een grote kom. Meng de havermout, kaneelpoeder, bakpoeder, agavesiroop, kokosolie en melk erdoor. Roer goed door tot een egaal mengsel.

Bakken: Bekleed een rechthoekige cakevorm met bakpapier. Vul de vorm met het bananenmengsel, strijk de bovenkant glad. Bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 45-50 minuten. Haal uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Dadelkaramel maken: Haal de pitten uit de dadels en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas en melk. Mix tot een romige consistentie ontstaat. Voeg indien nodig extra melk toe voor een smeuïge textuur.

Opstijven: Doe de dadelkaramel in een spuitzak en spuit een dikke laag over de bovenkant van het afgekoelde bananenbrood. Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Chocoladetopping: Smelt de donkere chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de gesmolten chocolade gelijkmatig over de dadelkaramel. Drizzle eventueel nog wat extra pindakaas erover en bestrooi met extra gepelde pindanoten en zoutvlokken.

Afkoelen: Laat de topping hard worden voordat je het bananenbrood aansnijdt en serveert.

Social

Make eat share tag