Deeg mengen: Meng de bloem, gist, sesamzaad en kruiden in een kom. Voeg de olijfolie en 400 ml warm water toe. Roer alles goed door elkaar met een spatel. Dek af en laat 30 minuten rusten.
Zout toevoegen: Los het zout op in 50 ml warm water. Meng dit door het deeg, dat inmiddels wat zachter en luchtiger is geworden. Laat het deeg minimaal 4 uur rusten, tot het verdubbeld, luchtig en bubbly is.
Oven voorverwarmen: Plaats een gietijzeren pot met deksel in de oven. Verwarm de oven voor op 230°C en laat de pot minstens 30 minuten goed heet worden.
Vormen en bakken Leg bakpapier klaar en bestrooi het met sesamzaad. Stort het deeg (in één geheel of verdeeld in zes porties) op het bakpapier. Haal de hete gietijzeren pot uit de oven. Leg de ijsblokjes in de pot, leg nadien het het bakpapier met deeg in de pot, en sluit direct met het deksel.
Bakken Bak 25 minuten met het deksel op de pot. Verwijder daarna het deksel en bak nog eens 15 minuten voor een mooie korst. Voor een heel brood: bak nog 10 minuten extra.
Afkoelen Haal het brood uit de pot en laat afkoelen op een rekje.