Verhit de arachideolie in een grote stoofpot en bak de kreeftstukken stevig aan gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg de geschilde en in stukken gesneden groenten, knoflook, tijm, laurier en alle kruiden toe. Laat alles nog 10 minuten al roerend meebakken.
Blus af met de witte wijn, voeg de tomatenpuree en het visafval toe. Vul de pot tot bovenaan met water en laat de soep een uur zachtjes sudderen.
Zeef de bouillon in verschillende keren en druk de vaste bestanddelen goed uit om alle sappen op te vangen.
Smelt de boter in de stoofpot en voeg in één keer de bloem toe. Bak dit 2-3 minuten tot de bloemsmaak verdwijnt.
Voeg een deel van de gezeefde bouillon toe en klop de klontjes eruit. Voeg vervolgens de rest van de bouillon toe, breng aan de kook en mix eventueel met een staafmixer om de soep glad te maken.
Proef en kruid eventueel bij. Als je de bisque romig wilt maken, voeg dan een scheutje room toe in de tasjes, niet in de grote pot, om te voorkomen dat de bisque snel zuur wordt.
Schep de bisque in tasjes en werk af met kreeftenstukjes en fijngesneden peterselie.