KOKOSRIJSTPAP MET GEKARAMELISEERDE PINDANOTEN

Favorieten

40min

Next Level

Romige kokos-rijstpap met gember en knapperige gekarameliseerde pinda's – een perfect hartverwarmend dessert!

Romige kokos-rijstpap met gember en knapperige gekarameliseerde pinda's – een perfect hartverwarmend dessert!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

750 ml melk
250 ml kokosroom
120 g ronde dessertrijst
merg van 1 vanillestokje
70 g geraspte gember
2 kaneelstokken
1 theelepel kardemompoeder (optioneel)
130 g kokosbloesemsuiker
70 g fijne suiker
140 g ongezouten pindanoten

750 ml melk
250 ml kokosroom
120 g ronde dessertrijst
merg van 1 vanillestokje
70 g geraspte gember
2 kaneelstokken
1 theelepel kardemompoeder (optioneel)
130 g kokosbloesemsuiker
70 g fijne suiker
140 g ongezouten pindanoten

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Giet de melk in een gietijzeren pan samen met de room, rijst, het vanillemerg, gember, kaneel en kardemom toe. Laat op een zacht vuur opkoken. Zet het vuur lager wanneer het mengsel kookt en blijf 15 minuten doorroeren.

Ondertussen kun je de gekarameliseerde pinda’s maken, maar blijf wel regelmatig roeren.

Giet de twee soorten suiker in een steelpannetje. Zet op het vuur en laat zachtjes smelten. Je mag hier niet in roeren maar wel draaien met je pan. Giet de noten erbij en roer stevig de karamel erdoor.

Giet het mengsel uit op een bakpapier. Let op, dit is echt heel heet, dus vooral niet proeven nu! Laat afkoelen en hak de noten grof.

Verdeel de rijstpap in kommetjes, strooi de nootjes erover en dig in!

Social

Make eat share tag