Indiaas Platbrood met Harissa, Spinazie en Omelet (Pudla)

Favorieten

40min (excl. weken van de linzen)

Next Level

Maak een heerlijk Indiaas platbrood (Pudla) van linzen, gevuld met spinazie, tomaat, kaas en omelet. Glutenvrij en eenvoudig te maken!

Maak een heerlijk Indiaas platbrood (Pudla) van linzen, gevuld met spinazie, tomaat, kaas en omelet. Glutenvrij en eenvoudig te maken!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor de vulling:
1 el olijfolie
2 sjalotten in schijfjes
400 g spinazie
4 eieren
Peper en zout

Voor de linzenpudla:
250 g gedroogde rode linzen (of andere soort)
3 teentjes knoflook
3 cm verse gember
1 chilipeper (of minder naar smaak)
1 tl zout
1 bosje koriander
250-300 ml koud water
Olijfolie om te bakken

Om erbij te serveren:
Potje harissa

Voor de vulling:
1 el olijfolie
2 sjalotten in schijfjes
400 g spinazie
4 eieren
Peper en zout

Voor de linzenpudla:
250 g gedroogde rode linzen (of andere soort)
3 teentjes knoflook
3 cm verse gember
1 chilipeper (of minder naar smaak)
1 tl zout
1 bosje koriander
250-300 ml koud water
Olijfolie om te bakken

Om erbij te serveren:
Potje harissa

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Linzen weken en mixen: Week de linzen minimaal 4 uur (of een hele nacht) in ruim koud water. Giet ze af en spoel goed af.

Doe de linzen in een blender samen met knoflook, gember, chili, zout, koriander en het water. Mix tot een glad en dik beslag.

Pudla bakken: Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie.

Giet een kleine pollepel beslag in de pan en verspreid het tot een dikke pannenkoek.

Druppel wat olie over de bovenkant en bak tot de bovenkant niet meer glanst van rauw beslag. Draai om en bak de andere kant goudbruin.

Herhaal dit totdat al het beslag op is.

Vulling bereiden: Verhit olijfolie in een pan en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze is geslonken.

Klop de eieren los met peper en zout. Giet het eimengsel over de spinazie en bak op laag vuur tot het gaar is.

Serveren: Zet alles op tafel: de pudla, spinazie-omelet en harissa.

Smeer een laagje harissa op een pannenkoek, voeg wat van de spinazie-eitjes toe en vouw dicht.

Social

Make eat share tag