Humus-Guacamole Dip met Chorizo, Feta en Munt

Favorieten

35min

Next Level

Humus-guacamole dip met chorizo, feta en munt, geserveerd met nacho's voor een feestelijke traktatie. Een smakelijke combinatie!

Humus-guacamole dip met chorizo, feta en munt, geserveerd met nacho's voor een feestelijke traktatie. Een smakelijke combinatie!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Humus:
500 g gekookte kikkererwten, gespoeld
Sap van 2 citroenen
2 el tahin
1 teentje knoflook
1 tl zout
4 el zachte olijfolie
4 ijsblokjes

Guacamole:
2 rijpe avocado’s
2 el olijfolie
1 tl chilipoeder
Sap van 1 limoen
1 tl zout

Overige:
1 bosje platte peterselie
300 g verse chorizoworst
1 zak nacho’s naar keuze
100 g feta
Verse munt, fijngehakt

Humus:
500 g gekookte kikkererwten, gespoeld
Sap van 2 citroenen
2 el tahin
1 teentje knoflook
1 tl zout
4 el zachte olijfolie
4 ijsblokjes

Guacamole:
2 rijpe avocado’s
2 el olijfolie
1 tl chilipoeder
Sap van 1 limoen
1 tl zout

Overige:
1 bosje platte peterselie
300 g verse chorizoworst
1 zak nacho’s naar keuze
100 g feta
Verse munt, fijngehakt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Maak de Humus: Doe de kikkererwten, knoflook en zout in een keukenmachine en mix minimaal 5 minuten. Schraap tussendoor de zijkanten naar beneden. Voeg de overige ingrediënten toe en mix verder tot het luchtig en glad is. Verdeel de humus over een diep bord, smeer het langs de randen uit en laat ruimte in het midden voor de guacamole.

Maak de Guacamole: Doe alle ingrediënten voor de guacamole in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Schep de guacamole in het midden van het bord met humus.

Verwijder het vel van de chorizoworst en bak de worst krokant in een beetje olijfolie. Schep de gebakken chorizo bij de humus en guacamole op het bord.

Afwerking: Verkruimel de feta over de dip en strooi de fijngehakte munt erover. Serveer de nacho’s ernaast en geniet!

Social

Make eat share tag

Meer leuke recepten Icon cutlery