Havermoutbrood met pistachenoten en rozemarijn (glutenvrij)

Favorieten

10min + 45min bakken

Easy

Eenvoudige recept voor glutenvrij havermoutbrood met pistachenoten en rozemarijn is snel klaar, vezelrijk en heerlijk bij het ontbijt.

Eenvoudige recept voor glutenvrij havermoutbrood met pistachenoten en rozemarijn is snel klaar, vezelrijk en heerlijk bij het ontbijt.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 brood

300 g yoghurt
2 eieren
200 g glutenvrije havermout
1 tl bicarbonaat (baking soda)
40 g gebroken lijnzaad
35 g zonnebloempitten
35 g sesamzaad
35 g hennepzaad
70 g pistachenoten
1 tl zout
1 el verse of gedroogde rozemarijn, fijngehakt

300 g yoghurt
2 eieren
200 g glutenvrije havermout
1 tl bicarbonaat (baking soda)
40 g gebroken lijnzaad
35 g zonnebloempitten
35 g sesamzaad
35 g hennepzaad
70 g pistachenoten
1 tl zout
1 el verse of gedroogde rozemarijn, fijngehakt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de yoghurt en eieren los in een grote kom.

Voeg de havermout, bicarbonaat, lijnzaad, zonnebloempitten, sesamzaad, hennepzaad, pistachenoten, zout en rozemarijn toe. Meng alles goed door elkaar.

Laat het deeg 5 minuten rusten, zodat de zaden en pitten het vocht kunnen opnemen.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm een ovale, licht platte broodvorm van het deeg en leg deze op de bakplaat. Je kunt eventueel nog een takje rozemarijn bovenop leggen als decoratie.

Bak het brood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin en stevig is.

Haal het brood uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.

Social

Make eat share tag