Groene peperroomsaus

Favorieten

15min

Next Level

Een heerlijk klassiek recept: zelfgemaakte groene peperroom saus om bij vleesgerechten te serveren. Ontdek het recept!

Een heerlijk klassiek recept: zelfgemaakte groene peperroom saus om bij vleesgerechten te serveren. Ontdek het recept!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

400 ml kalfsfond
1 shot glas cognac
2 el groene peperbolletjes, zonder sap
250 ml room
Snuifje zout

400 ml kalfsfond
1 shot glas cognac
2 el groene peperbolletjes, zonder sap
250 ml room
Snuifje zout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Spoel de peperbolletjes en laat ze uitlekken.

Giet het vet uit de pan van je gebakken vlees naar keuze, voeg peperbolletjes toe en deglaceer van het vuur met de cognac, als je wil kan je even flamberen met een brandende lucifer door pan even schuin te houden en die ertegen te houden. Let op: hou je goed achteruit, neem de pan met een handdoek vast en zet dampkap daarvoor uit. Flamberen mag, maar moet niet.

Voeg de kalfsfond en room toe, kruid met snuifje zout en laat alles even inkoken tot de saus de gewenste mooie dikte krijgt. Serveer onmiddellijk bij je vlees.

Social

Make eat share tag