Gevuld varkensgebraad met Cowboy Butter, lauwe aspergesalade ‘à la flamande’ en krieltjes met kervel

Favorieten

1u10

Medium

Download hier mijn GRATIS e-book

Een feestelijk gerecht met alles erop en eraan – en dat gewoon uit één toestel! Dit opgerolde varkensgebraad uit de airfryer is gevuld met de intense smaken van Cowboy Butter en pecorino. Daarbij komt een lauwe asperge salade ‘à la flamande’ met eitjes, frisse vinaigrette en perfect gegaarde krieltjes met kervel. Alles wordt gestoomd en gebakken in de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie: handig, snelen lekker seizoensgebonden. Dankzij de synchronisatiefunctie is alles tegelijk klaar. Zalig, toch? Smakelijk!

Download hier mijn GRATIS e-bookEen feestelijk gerecht met alles erop en eraan – en dat gewoon uit één toestel! Dit opgerolde varkensgebraad uit de airfryer is gevuld met de intense smaken van Cowboy ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Voor het varkensgebraad

1 varkensgebraad van ca. 1 kg 
100 g pecorino in sneetjes 
Keukenbintouw

Voor de Cowboy Butter 

250 g zachte boter (kamertemperatuur) 
1 bos peterselie, fijngesneden 
4 lente-uitjes, fijngesneden 
3 teentjes look, geraspt 
1 el mosterd 
1 tl chilivlokken 
Sap en zeste van 1 citroen 
1 kleine ui, zeer fijn versnipperd 
1 el honing 
1 kl gerookt paprikapoeder 
1 el Worcestersaus 
1 el kappertjes 
4 ansjovisfilets 
Zwarte peper en zout 

Voor de aspergesalade 
1 bos witte asperges 
1 bos groene asperges 
600 g krielaardappeltjes 
4 verse eieren, afgewassen en gedroogd 
0.5 bos kervel 
6 el zachte olijfolie 
3 el ciderazijn 
Zout en peper van de molen 

1 varkensgebraad van ca. 1 kg 
100 g pecorino in sneetjes 
Keukenbintouw

 

250 g zachte boter (kamertemperatuur) 
1 bos peterselie, fijngesneden 
4 lente-uitjes, fijngesneden 
3 teentjes look, geraspt 
1 el mosterd 
1 tl chilivlokken 
Sap en zeste van 1 citroen 
1 kleine ui, zeer fijn versnipperd 
1 el honing 
1 kl gerookt paprikapoeder 
1 el Worcestersaus 
1 el kappertjes 
4 ansjovisfilets 
Zwarte peper en zout 

 
1 bos witte asperges 
1 bos groene asperges 
600 g krielaardappeltjes 
4 verse eieren, afgewassen en gedroogd 
0.5 bos kervel 
6 el zachte olijfolie 
3 el ciderazijn 
Zout en peper van de molen 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

1. Cowboy Butter maken 
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. 
Meng alle ingrediënten grondig met een vork of spatel tot een smeuïge massa. 
Schep in een potje of rol in huishoudfolie tot een worstvorm. Laat opstijven in de koelkast. 
Serveer gekoeld of op kamertemperatuur. 

2. Asperges en krieltjes stomen (grote mand) 
Schil de asperges en breek de houtige uiteinden af. Snijd in drieën. 
Was de krieltjes grondig en halveer ze. Leg asperges en krieltjes in de grote mand 
Stel in op 25 minuten stomen bij 100°C. Tip: vries schillen en uiteindes in voor aspergeroomsoep. 

3. Varkensgebraad vullen en bakken (kleine mand) 
Snijd het gebraad open tot een rechthoekige lap. 
Besmeer met een laag Cowboy Butter. 
Verdeel de pecorino erover en rol op. Bind vast met keukentouw. 
Wrijf de buitenkant lichtjes in met extra Cowboy Butter. 
Leg het gebraad in de kleine mand en bak 45 minuten op 155°C. 
Activeer de synchronisatiefunctie. 
Voeg de eieren toe aan de stoommand tijdens de laatste 6 minuten (8 min bij grotere eieren). 

4. Aspergesalade afwerken 
Haal asperges en krieltjes uit de mand, doe in een schaal. 
Koel eieren af in ijswater, pel en halveer ze. 
Meng alles met olijfolie, ciderazijn, peper, zout en fijngehakte kervel. Twist op de klassieker: olijfolie i.p.v. boter, en kervel i.p.v. peterselie. 

5. Serveren 
Laat het gebraad 5 minuten rusten. 
Verwijder het keukentouw en snijd het vlees in plakken. 
Serveer met de lauwe salade en een extra lepel Cowboy Butter erbovenop. 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.