Gegrilde kabeljauw met courgette en sauce vierge

Favorieten

20min

Easy

Dit is zo een makkelijk en lekker gerecht. Een mooie schotel vol geroosterde courgette en een zeer sappig stuk kabeljauw.

Dit is zo een makkelijk en lekker gerecht. Een mooie schotel vol geroosterde courgette en een zeer sappig stuk kabeljauw.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

500 g kabeljauwfilet zonder vel
1 tak verse citroentijm
2 ronde groene en 1 lange gele courgette, elk in kwartjes gesneden
Peper & zout
Lookpoeder
2 el olijfolie

Sauce vierge:
1 grote tomaat in kleine blokjes gesneden
2 teentjes look fijn geraspt
Sap en zeste van 1 citroen
0.5 bot basilicum fijngesneden
0.5 bot dille fijngesneden
1 sjalot fijngesneden
Zwarte peper van de molen, zeezout

500 g kabeljauwfilet zonder vel
1 tak verse citroentijm
2 ronde groene en 1 lange gele courgette, elk in kwartjes gesneden
Peper & zout
Lookpoeder
2 el olijfolie

Sauce vierge:
1 grote tomaat in kleine blokjes gesneden
2 teentjes look fijn geraspt
Sap en zeste van 1 citroen
0.5 bot basilicum fijngesneden
0.5 bot dille fijngesneden
1 sjalot fijngesneden
Zwarte peper van de molen, zeezout

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Leg de kabeljauw op een bord, voeg er 1 el olijfolie over en wrijf hem er helemaal mee in, kruid aan beide kanten met pezo en leg in het midden van de roosterplaat.

Doe hetzelfde bij de courgettes.

Wrijf de partjes in met 1 el olijfolie, lookpoeder en pezo, schik ze recht langs de kabeljauw samen met de takjes tijm.

Rooster alles aan 200°, gedurende een 10-tal minuten.

Maak ondertussen de sauce vierge.

Meng alles onder elkaar en kruid af met peper en zout .

Verdeel de vis en groenten over de borden en serveer er de sauce vierge bij.

Zo goed als alle verse kruiden passen in de sauce vierge, dus go wild with it !

Social

Make eat share tag