Gegrilde fish taco’s met perziksalsa en jalapeño mayo

Favorieten

30min + 1u marineren

Easy

Ohhlalala! Taco’s gevuld met gegrilde pittige kabeljauw, een frisse perziksalsa en jalapeño mayonaise on top! Een geweldig gerecht als het perzik seizoen er is: een zalige mix van texturen, kleuren en smaken, echt vakantie op je bord.

Ohhlalala! Taco’s gevuld met gegrilde pittige kabeljauw, een frisse perziksalsa en jalapeño mayonaise on top! Een geweldig gerecht als het perzik seizoen er is: een zalige mix van texturen, kleuren en ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

800 g kabeljauwfilet zonder graten

marinade voor de vis
3 tenen look geraspt
4 el olijfolie
2 el sriracha
Zeste van 1 limoen
1 kl korianderpoeder
1 kl komijnpoeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper

Perziksalsa:
4 perziken of nectarines
1 rode ui
0.5 bot koriander
Sap van 1 limoen
1 tl zout
1 tl honing
3 el olijfolie

32 stuks zachte taco’s (ongeveer 4 p.p. van 10 cm diameter)

Jalapeño mayonaise

800 g kabeljauwfilet zonder graten

marinade voor de vis
3 tenen look geraspt
4 el olijfolie
2 el sriracha
Zeste van 1 limoen
1 kl korianderpoeder
1 kl komijnpoeder
1 tl zout
1 tl zwarte peper

Perziksalsa:
4 perziken of nectarines
1 rode ui
0.5 bot koriander
Sap van 1 limoen
1 tl zout
1 tl honing
3 el olijfolie

32 stuks zachte taco’s (ongeveer 4 p.p. van 10 cm diameter)

Jalapeño mayonaise

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Snij de kabeljauw in stukjes van 3 cm ongeveer, meng alles voor de marinade onder elkaar.

Meng de kabeljauwblokjes eronder en laat min 1 uur marineren in koelkast.

Snij de perziken in schijven en fijne blokjes, meng met de fijn gesneden ui en rest van de ingrediënten.

Zet een grillpan op het vuur en warm ze stevig op zonder vetstof, leg er de taco’s even aan beide kanten op zodat ze mooie geroosterde lijntjes krijgen.

Vet de pan lichtjes in met olie en grill de visblokjes aan beide kanten gaar.

Vul de taco’s met de vis, de salsa en de jalapeño mayo.

Serveer er extra koriander en limoen bij!

Social

Make eat share tag