Gegratineerde gnocchi alla Norma met zongedroogde tomaatjes & gegrilde Parmezaan-artisjok-venkelwedges

Favorieten

50min

Medium

Download hier mijn GRATIS e-book

Deze gegratineerde gnocchi alla Norma is hét ultieme comfort gerecht uit de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie. Zachte gnocchi met geroosterde aubergine, romige ricotta en zongedroogde tomaatjes, afgewerkt met een cheezy topping van mozzarella en Parmezaanse kaas. Dankzij de Steam & Fry-functie wordt alles mooi gaar vanbinnen en krijgt de bovenkant dat heerlijke krokante laagje. In de kleine mand serveer je er gegrilde venkelwedges bij, verrijkt met een kruidige artisjok-Parmezaancrème. Met de synchronisatiefunctie staat alles tegelijk op tafel – warm, goudbruin en boordevol smaak.

Download hier mijn GRATIS e-bookDeze gegratineerde gnocchi alla Norma is hét ultieme comfort gerecht uit de Philips Airfryer Dual Basket met stoomfunctie. Zachte gnocchi met geroosterde aubergine, rom ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 3P

Voor de gnocchi alla Norma (grote mand - bakaccessoire): 
2 aubergines, in blokjes 
1 middelgrote ui, fijngesneden 
2 el olijfolie 
1 tl lookpoeder 
Peper en zout 
2 tomaten, in stukjes 
150 g ricotta 
150 ml room 
450 g gnocchi (vers of kant-en-klaar) 
250 g zongedroogde kerstomaatjes + extra voor afwerking 
1 bol mozzarella, in plakjes 
2 el geraspte Parmezaanse kaas 
Enkele gebakken aubergineblokjes (apart houden voor afwerking) 
Enkele takjes oregano of marjolein (optioneel) 

Voor de gegrilde artisjok-venkelwedges (kleine mand): 
1 grote venkelknol, in stevige wedges (onderkant intact laten) 
4-5 gemarineerde artisjokharten, uitgelekt 
1 teentje knoflook 
10 blaadjes verse of gedroogde basilicum 
2 el geraspte Parmezaanse kaas 
1 el mosterd 
Scheutje olijfolie 
Peper en zout 

 
2 aubergines, in blokjes 
1 middelgrote ui, fijngesneden 
2 el olijfolie 
1 tl lookpoeder 
Peper en zout 
2 tomaten, in stukjes 
150 g ricotta 
150 ml room 
450 g gnocchi (vers of kant-en-klaar) 
250 g zongedroogde kerstomaatjes + extra voor afwerking 
1 bol mozzarella, in plakjes 
2 el geraspte Parmezaanse kaas 
Enkele gebakken aubergineblokjes (apart houden voor afwerking) 
Enkele takjes oregano of marjolein (optioneel) 

 
1 grote venkelknol, in stevige wedges (onderkant intact laten) 
4-5 gemarineerde artisjokharten, uitgelekt 
1 teentje knoflook 
10 blaadjes verse of gedroogde basilicum 
2 el geraspte Parmezaanse kaas 
1 el mosterd 
Scheutje olijfolie 
Peper en zout 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Stap 1: Aubergine roosteren (grote mand-  bakaccessoire) 

  • Plaats het bakaccessoire in de grote mand. 
  • Voeg de aubergineblokjes, ui, olijfolie, lookpoeder, peper en zout toe. Meng goed. 
  • Stel in op 200°C – 15 minuten (Steam & Fry). Roer halverwege om. 
  • Schep 2 eetlepels van de geroosterde aubergine apart voor de afwerking. 

Stap 2: Gnocchi mengen 

  • Meng de tomaten, ricotta, room, kruiden en basilicum tot een saus. 
  • Voeg de gnocchi en zongedroogde tomaatjes toe aan de saus en roer goed door. 
  • Voeg dit mengsel toe aan het bakaccessoire bij de geroosterde aubergine en meng alles goed. 

Stap 3: Gratineer de gnocchi 

  • Leg de plakjes mozzarella bovenop, bestrooi met Parmezaanse kaas. 
  • Werk af met de apart gehouden aubergineblokjes en extra zongedroogde tomaatjes. 
  • Stel de grote mand in op 170°C – 25 minuten (Steam & Fry)

Stap 4: Venkelwedges bereiden (kleine mand) 

  • Mix de artisjokken, knoflook, basilicum, Parmezaan, mosterd, peper en zout tot een grove tapenade. 
  • Meng dit met de venkelwedges en besprenkel met olijfolie. 
  • Plaats in de kleine mand. Stel in op 190°C – 20 minuten (Fry). Schud halverwege om. 

Stap 5: Synchroniseren van de bereiding 

  • Stel de grote mand in op 170°C – 25 minuten (Steam & Fry)
  • Stel de kleine mand in op 175°C – 20 minuten (Fry)
  • Activeer de synchronisatiefunctie en druk op start. 
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.