Gegratineerde gnocchi alla Norma met zongedroogde tomaatjes & gegrilde Parmezaan-artisjok-venkelwedges
Wat heb je nodig?
2 aubergines, in blokjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 el olijfolie
1 tl lookpoeder
Peper en zout
2 tomaten, in stukjes
150 g ricotta
150 ml room
450 g gnocchi (vers of kant-en-klaar)
250 g zongedroogde kerstomaatjes + extra voor afwerking
1 bol mozzarella, in plakjes
2 el geraspte Parmezaanse kaas
Enkele gebakken aubergineblokjes (apart houden voor afwerking)
Enkele takjes oregano of marjolein (optioneel)
1 grote venkelknol, in stevige wedges (onderkant intact laten)
4-5 gemarineerde artisjokharten, uitgelekt
1 teentje knoflook
10 blaadjes verse of gedroogde basilicum
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el mosterd
Scheutje olijfolie
Peper en zout