Verwarm de oven op 160°C.
Vet je bakvorm in en bekleed met passende uitgesneden cirkel bakpapier op de bodem en vierkantjes bakpapier tegen de zijkant. Zo heb je rondom rond bekleed en komt hij er makkelijk uit.
Doe roomkaas, melk en boter in je mengkom en zet je toestel op lichtjes opwarmen of optie chocolade smelten.
Roer alles goed glad en giet in een grote kom.
Meng bloem, zout en maïzena onder elkaar en klop er stevig onder zodat je een glad deeg hebt en geen klonters meer te zien zijn.
Klop de dooiers met de helft van de suiker en citroensap 5 min stevig op tot een luchtig mengsel.
Meng onder de roomkaas, klop ook het eiwit met de andere helft van de suiker op. Ontvet zeker die vorm eerst met druppeltje azijn.
Voeg daarna het opgeklopt eiwit in 2x zorgzaam eronder. Er mogen geen wolkjes meer inzitten.
Giet het mengsel in je bakvorm. Deze wordt gegaard au bain-marie, dus zet hem in een braadslee of grotere vorm met 1-2 cm water in.
Bak een uur en een kwartier ongeveer.
Zet oven uit en laat nog 15 min in oven zitten met deur open.
Haal uit de oven, zet er een bord op laat 5 min staan en draai om.
Bestuif met bloemsuiker