Brood & spek roosteren (grote mand):
- Leg de 4 sneetjes brood met de 8 sneetjes spek erbovenop in het mandje van de grote mand.
- Rooster 5 minuten op 180°C met de Airfry-functie.
- Draai halverwege zowel het brood als het spek om voor een gelijkmatige garing.
- Plaats daarna brood en spek in de kleine mandop 50°C om warm te houden.
Eieren stomen (grote mand, stoomfunctie):
- Vet 4 rode siliconen cupcakevormpjes licht in.
- Breek voorzichtig een ei in elk vormpje.
- Plaats de vormpjes in de grote mand.
- Stoom de eitjes 5 minuten met de stoomfunctie.
Hollandaise saus bereiden (au bain-marie):
- Breng een pannetje met een klein laagje water zachtjes aan de kook.
- Plaats een hittebestendige kom (inox of glas) erbovenop.
- Klop hierin de eidooiers met het citroensap, water, zout en peper tot een luchtige sabayon.
- Blijf stevig kloppen tot het mengsel licht schuimig en gebonden is.
- Voeg de boter in blokjes toe en blijf kloppen tot de saus mooi glad is.
Opbouw van de Eggs Benedict:
- Leg op elk bord een sneetje geroosterde brioche.
- Verdeel er plakjes avocado over.
- Leg hierop twee sneetjes krokant spek.
- Haal de gestoomde eitjes voorzichtig uit de vormpjes en plaats ze op het spek.
- Werk royaal af met de warme Hollandaise saus.
- Kruid eventueel licht bij met peper.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.