Wafelbeslag voorbereiden: Smelt de boter op laag vuur en laat afkoelen.
Meng melk en water in een kom en los de gist hierin op.
Klop de eierdooiers los en voeg ze toe aan het melk-gistmengsel. Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag zonder klontjes. Meng de afgekoelde boter door het beslag.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het beslag. Laat het deeg 1 uur rusten op een warme plek, afgedekt met een schone doek.
Wafels bakken: Verwarm het wafelijzer en vet beide kanten lichtjes in met arachideolie. Vul de vormen goed met het beslag en bak de wafels goudbruin en krokant.
Banketbakkersroom maken: Maak de banketbakkersroom volgens het recept.
Serveren binnen enkele uren? Laat de room op kamertemperatuur staan en dek hem goed af met plasticfolie zodat er geen vel ontstaat. Voorbereiden? Bewaar in de koelkast en klop stevig door voor gebruik, zodat hij weer romig wordt.
Chocoladeganache bereiden: Hak de chocolade fijn.
Breng de room aan de kook en giet deze over de chocolade of verwarm alles au bain-marie. Meng tot een gladde saus en giet de ganache in een bakaccessoire.
Dessert samenstellen: Warm de wafels even op en snijd ze doormidden (horizontaal of verticaal). Vul met de romige vanillepudding en dompel de bovenste wafel in de warme chocoladeganache.
Zet alles op tafel en laat het feestje beginnen! Wie eet er 2 of 3? Ikkeuuuhhhhh 🙂