Deeg maken:
Meng de gist met 1 el van de suiker in de lauwe melk en laat 5 minuten rusten.
Doe de bloem en de rest van de suiker in een mengkom. Voeg de melk met gist en de eieren toe.
Kneed met een deeghaak gedurende 5 minuten en schraap tussendoor met een spatel alles naar de bodem van de kom.
Voeg het zout en de boter toe en kneed nog 10 minuten tot een soepel en rekbaar deeg.
Bestuif je werkblad met bloem en stort het deeg erop. Dek af met de mengkom en laat 20 minuten rusten.
Kaneelvulling bereiden:
Meng de bruine suiker, kaneel en gesmolten boter tot een smeuïge pasta.
Taart vormen:
Kneed het deeg kort door met een beetje bloem en rol het uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 4 mm dik. Zorg ervoor dat de onderkant niet aan je werkblad kleeft.
Bestrijk het deeg gelijkmatig met de kaneelvulling.
Snijd het in 4 lange repen.
Rol de eerste reep losjes op en plaats deze in het midden van een ronde bakvorm (bekleed met bakpapier).
Wikkel de overige repen hieromheen om een grote roll te vormen.
Klik de rand van de bakvorm erop en giet de lauwe room erover.
Laat het deeg rijzen totdat het in volume verdubbeld is.
Bakken:
Verwarm de oven voor op 180-185°C.
Bedek de bakvorm met een siliconen matje en een rooster zodat de roll gelijkmatig bakt (dit kan ook zonder matje).
Bak gedurende 30 minuten, tot goudbruin en gaar.
Cheesecake drizzle maken:
Meng de roomkaas, esdoornsiroop, vanille-extract, bloemsuiker en zout tot een gladde icing.
Afwerking:
Haal de cinnamonroltaart uit de bakvorm en plaats op een rooster.
Als je een bakmatje hebt gebruikt, draai de taart dan om zodat de onderkant nu de bovenkant is.
Besprenkel met de cheesecake drizzle en bestrooi met grof gehakte pecannoten.
Serveren:
Het lekkerste is deze cinnamonroltaart lauw.
Als je hem van tevoren maakt, warm hem dan even op in de oven en voeg pas daarna de topping toe.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.