Chocomousse

Favorieten

1u opstijven - 30min

Easy

Chocolademousse! Een glaasje gevuld met puur romige luchtige chocolade zaligheid. Ontdek het volledige recept hier.

Chocolademousse! Een glaasje gevuld met puur romige luchtige chocolade zaligheid. Ontdek het volledige recept hier.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 6P

300 g koude slagroom
150 g donkere chocolade min 70% cacao
2 el honing
3 grote eieren
Snuifje zout

Cacaopoeder om af te werken

300 g koude slagroom
150 g donkere chocolade min 70% cacao
2 el honing
3 grote eieren
Snuifje zout

Cacaopoeder om af te werken

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Smelt de chocolade au bain marie, laat wat afkoelen. De chocolade mag zeker niet te warm zijn, maar ook niet te koud.

Klop de slagroom lobbig op.

Klop de dooiers schuimig met de honing en roer dit onder de gesmolten chocolade.

Roer in dit mengsel de slagroom onder in 2 keer.

Klop het eiwit stijf met snuif zout en meng dit als laatste voorzichtig onder elkaar tot een homogene massa.

Verdeel de chocomousse in glaasjes en laat min 1u opstijven in de koelkast.

Werk af met wat cacaopoeder.

Social

Make eat share tag