Chocoladerepen met hazelnoot zeezout en chili

Favorieten

15min (+1u opstijven)

Easy

Heerlijke zelfgemaakte chocoladerepen met hazelnoot, zeezout en chili. Een perfecte combinatie van zoet, zout en pittig!

Heerlijke zelfgemaakte chocoladerepen met hazelnoot, zeezout en chili. Een perfecte combinatie van zoet, zout en pittig!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 1 reep

1 handvol geroosterde hazelnoten
250 g donkere chocolade (min. 70% cacao)
80 g melkchocolade (min. 50% cacao)
1 theelepel salt flakes
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel wit of zwart sesamzaad

1 handvol geroosterde hazelnoten
250 g donkere chocolade (min. 70% cacao)
80 g melkchocolade (min. 50% cacao)
1 theelepel salt flakes
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel wit of zwart sesamzaad

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. (Gebruik je de magnetron, roer dan regelmatig even om!) Snijd de hazelnoten doormidden.

Giet de donkere chocolade uit op boterpapier en smeer egaal een genre van reep uit. Doe dit niet te dun.

Giet daarop de melkchocolade en maak wat swirls, oftewel mooie krullen.

Strooi daarop de hazelnoten, zoutvlokken, chili en het sesamzaad. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Bewaar in een gesloten bakje in de koelkast en bewaak met je leven, hahahaha!

Social

Make eat share tag