Chocolade frambozen bars met pitjes en zaden

Favorieten

Snel

Easy

Deze maak je écht in een wip, en ze zijn zó lekker dat ze gegarandeerd niet lang in je frigo blijven liggen. Perfect voor na Pasen, wanneer je nog bergen chocolade hebt liggen… En ja hoor, mama’s knipoog zit erin: fruit, vezels én een crunchy topping van zaden en pitten. Een vrolijke, voedzame traktatie die er ook nog eens prachtig uitziet.

Deze maak je écht in een wip, en ze zijn zó lekker dat ze gegarandeerd niet lang in je frigo blijven liggen. Perfect voor na Pasen, wanneer je nog bergen chocolade hebt liggen… En ja hoor, mama’s knip ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 10 bars

150 g witte chocolade
150 g melkchocolade
150 g pure chocolade
2 bakjes verse frambozen
3 grote handjes van jouw favoriete mix, bijvoorbeeld:
zonnebloempitten
pompoenpitten
sesamzaad
chiazaad
noten naar keuze (zoals hazelnoot, amandel, pecan)
Optioneel: een snuifje fleur de sel

150 g witte chocolade
150 g melkchocolade
150 g pure chocolade
2 bakjes verse frambozen
3 grote handjes van jouw favoriete mix, bijvoorbeeld:
zonnebloempitten
pompoenpitten
sesamzaad
chiazaad
noten naar keuze (zoals hazelnoot, amandel, pecan)
Optioneel: een snuifje fleur de sel

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Chocolade smelten
Smelt de drie soorten chocolade apart au bain-marie. Gebruik drie kommetjes boven drie pannetjes met zachtjes kokend water. Roer af en toe tot alles volledig gesmolten is.

Vormpjes klaarzetten
Gebruik rechthoekige siliconenvormen of gewoon boterhamdoosjes. Bekleed de bodem met een laagje verse frambozen – mooi naast elkaar voor een strak visueel effect.

Chocolade verdelen
Giet eerst de witte chocolade over de frambozen.
Voeg daarna de melkchocolade toe.
Sluit af met de pure chocolade.
Zo krijg je laagjes met een heerlijke mix van smaken én kleuren.

Afwerken met pitjes en zaden
Strooi rijkelijk je zaden- en notenmix over de gesmolten chocolade. Werk eventueel af met een klein snufje fleur de sel voor een verrassende touch.

Lucht eruit tikken & laten opstijven
Tik de vormpjes voorzichtig tegen het aanrecht om luchtbelletjes te verwijderen. Zet de vormpjes minstens 1 uur in de koelkast.

Uithalen & genieten
Haal de repen voorzichtig uit de vormpjes. Breek of snijd ze in stukken. Serveer koel voor een knapperige, frisse beet.

Social

Make eat share tag