Chili sin carne met volkoren couscous

Favorieten

30min

Easy

Proef de smaakvolle chili sin carne met volkoren couscous. Ontdek ons vegetarische recept boordevol smaak en gezonde volkoren granen.

Proef de smaakvolle chili sin carne met volkoren couscous. Ontdek ons vegetarische recept boordevol smaak en gezonde volkoren granen.
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 4P

Chili:
1 grote ui
2 tenen look
2 paprika (geel rood)
1 aubergine
150 g rode bonen (bokaal of blik, afgegoten)
150 g kikkererwten (bokaal of blik, afgegoten)

1 chilipeper
1 tl kaneel
1 tl gedroogde oregano
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
150 g mais
500 g tomatencoulis
peper
snuifje zout

Couscous:
200 g volkoren couscous (volkoren tarwegriesmeel)
1 el olijfolie
1 sjalot
1 tak tijm
1 tl kurkuma
400 ml kokend water

Garnituur:
150 g (magere) zure room
1 bot koriander
0.5 bot verse munt

Chili:
1 grote ui
2 tenen look
2 paprika (geel rood)
1 aubergine
150 g rode bonen (bokaal of blik, afgegoten)
150 g kikkererwten (bokaal of blik, afgegoten)

1 chilipeper
1 tl kaneel
1 tl gedroogde oregano
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
150 g mais
500 g tomatencoulis
peper
snuifje zout

Couscous:
200 g volkoren couscous (volkoren tarwegriesmeel)
1 el olijfolie
1 sjalot
1 tak tijm
1 tl kurkuma
400 ml kokend water

Garnituur:
150 g (magere) zure room
1 bot koriander
0.5 bot verse munt

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Chili: Pel ui en look, snij fijn en stoof aan in olijfolie. Kneus venkel en komijn in vijzel, laat meebakken samen met de oregano. Snij de gewassen aubergine en paprika in blokjes en voeg toe. Kruid met peper en een snuifje zout. Voeg nu de kikkererwten, bonen, mais, fijn gesneden chili en tomatencoulis toe. Roer nog even goed onder elkaar. Laat 15 min sudderen op zacht vuur met deksel.

Couscous: Schil en snij sjalot fijn stoof aan in el olijfolie. Voeg tijm en griesmeel en kurkuma toe. Giet er het water op, roer en laat met deksel op wellen.

Snij koriander en munt fijn en meng.

Social

Make eat share tag