Meng de chiazaadjes met het water, in het begin af en toe mengen tot er een papje ontstaat.
Zet de quinoa onder water. Laat 1 nacht rusten.
Spoel de quinoa in een zeef. Laat goed uitlekken. (Zet even op een geplooide handdoek, voor extra uitlekken.)
Rits de verse tijm van het takje en doe in de cutter.
Doe het chiapapje en de uitgelekte quinoa erbij. Voeg olijfolie, zout, bakpoeder en limoensap toe.
Laat 5 min op de hoogste snelheid draaien tot je een witte schuimige massa bekomt.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Bestrooi de bodem met super sprouts. (Een lekkere mix met o.a sesamzaad, zonnebloem- en pompoenpitten, broccoli, rode quinoa, haver … Sprenkel het bvb ook over je salades of yoghurt met fruit.)
Doe de schuimige massa in de bakvorm op de super sprouts.
Strijk gelijk, bestrooi ook de bovenkant met super sprouts.
Laat 90 min. bakken op 160 °
Laat het brood volledig afkoelen voor het aan te snijden op een rooster.
Ik eet het graag geroosterd met notenpasta en avocado.
Grace met choco of confituur.
En Wim met een sneetje gerookte zalm of hesp .
Iedereen content.