Boule de Berlin

Favorieten

1u50 + afkoelen

Geniet van de zoete verleiding van zelfgemaakte 'Boules de Berlin' met dit eenvoudige en authentieke recept. Perfect voor elke gelegenheid!

Geniet van de zoete verleiding van zelfgemaakte 'Boules de Berlin' met dit eenvoudige en authentieke recept. Perfect voor elke gelegenheid!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 12 stuks

500 g bloem
200 ml lauwe melk
2 eieren
10 g zout
30 g suiker
120 g zachte boter
20 g verse gist
Bloemsuiker voor afwerking
0.5 recept banketbakkersroom

500 g bloem
200 ml lauwe melk
2 eieren
10 g zout
30 g suiker
120 g zachte boter
20 g verse gist
Bloemsuiker voor afwerking
0.5 recept banketbakkersroom

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Start met het deeg. Los de gist op in de melk met een snufje suiker en laat 5 minuten rusten. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een mengkom en kneed met een deeghaak voor ongeveer 10-15 minuten tot het deeg elastisch is.

Bestuif je werkvlak, verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, bol ze op en laat 30 minuten afgedekt rijzen.

Bereid de banketbakkersroom (link) en laat deze afkoelen.

Na het rijzen, frituur de deegbolletjes op 180 graden voor drie minuten aan elke kant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Klop de banketbakkersroom los met een garde.

Vul een spuitzak met de room, snij de deegbolletjes in en spuit de crème ertussen. Bestrooi royaal met poedersuiker.

Social

Make eat share tag