BASKISCHE CHEESECAKE

Favorieten

15-20min (+1u bakken & 2u afkoelen)

Next Level

Romige Baskische cheesecake met een gekarameliseerde bovenkant. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!

Romige Baskische cheesecake met een gekarameliseerde bovenkant. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

900 g roomkaas op kamertemperatuur
200 g ruwe rietsuiker
500 ml room
snuf zout
zeste van 1 citroen
merg van 1 vanillestokje
5 eieren
50 g bloem

taartvorm van ca. 28 cm diameter

900 g roomkaas op kamertemperatuur
200 g ruwe rietsuiker
500 ml room
snuf zout
zeste van 1 citroen
merg van 1 vanillestokje
5 eieren
50 g bloem

taartvorm van ca. 28 cm diameter

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de roomkaas, de rietsuiker en de room in een kom of keukenmachine. Voeg een snuf zout, de zeste van citroen en het vanillemerg toe. Meng samen tot een homogene gladde massa. Roer één voor één de eieren toe en als laatste de gezeefde bloem.

Vet een taartvorm in en bekleed die met bakpapier. Druk goed aan in de randen.

Giet de massa erin. Duw en vouw bakpapier goed tegen de bakvorm zodat het straks niet in de taart bakt.

Plaats 1 uur in de oven op 200 °C. Verlaag na 30 minuten naar 175 °C.

Laat minimaal 2 uur (maar mag ook een nacht) in de koelkast opstijven.

Social

Make eat share tag