Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Dit maak je in een flits. Je vis wordt gegaard in de heerlijk kruidige kokosroom. Megalekkerrrr!

Ingrediënten

6 tomaten
2 takken citroengras
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kleine chilipeper, fijngesneden
50 g gember, in julienne
40 cl kokosroom
800 g zeebaarsfilet met vel
olijfolie
lente-ui

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in schijven en snijd het citroengras in vier stukken.

Stoof de knoflook, chilipeper, gember en het citroengras aan in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten samen met de kokosroom toe, kruid met peper en zout en laat 4 à 5 minuten sudderen.

Kruid de visfilets met peper en zout en verdeel ze in de saus.

Laat een 8-tal minuten verder garen.

Dien onmiddellijk op en werk af met fijngesneden lente-ui.

TIPS

Je kunt dit gerecht ook klaarmaken met doradefilet, wijtin of tong. Kijk welke filet mooi blinkt in de etalage: die wint!

Dit gerecht is het lekkerst als het direct geserveerd wordt. Mocht je toch restjes hebben, volg dan deze bewaarstappen:

  • Afkoelen: Laat het gerecht volledig afkoelen voordat je het opbergt.
  • Verpakken: Doe de restjes in een luchtdichte bewaardoos of -bak.
  • Koelkast: Bewaar de vis in de koelkast. Zeebaars met tomaat, citroengras en kokos kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.
  • Opwarmen: Verhit de restjes voorzichtig in een pan op laag vuur totdat alles goed is opgewarmd. Zorg ervoor dat de vis niet uitdroogt door eventueel een beetje extra kokosroom of water toe te voegen tijdens het opwarmen.

Let op: Dit gerecht is niet geschikt om in te vriezen, omdat de textuur van de vis en de saus kan veranderen bij het ontdooien en opwarmen.