Zachte pompoen met broccoli en mosterdnootjes
Een grote schotel met zachte pompoen, broccoli en krokant geroosterde mosterdnootjes erop. Zo zijn groenten toch de max én ook een beetje feestelijk?! Iedereen aan tafel content.
Ingrediënten (8 personen)
1,5 kg pompoenvlees (mag van verschillende soorten zijn)
6 el olijfolie
pezo
look
1 el korianderzaad
½ tl cayenne
400 ml warme melk
Ingrediënten broccoli
1 grote broccoli
fleur de sel
olijfolie
enkele sprietjes bieslook
Ingrediënten mosterdnootjes
60 g cashewnoten
60 g pecannoten
1 el mosterd
1 kl honing
Bereidingswijze pompoencrème
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Plet het korianderzaad tot poeder in de vijzel. Plet de look en meng met peper, zout en olijfolie.
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en schil.
Schik de pompoenpartjes op een ovenschotel met bakpapier. Bestrijk met het oliemengsel en bak 35 minuten gaar in de oven.
Mix de pompoen in de cutter. Voeg melk toe tot je een mooie gladde massa bekomt. De hoeveelheid melk kan verschillen naargelang het soort pompoen. (Ik gebruikte Butternut en Hokkaido.)
Kruid eventueel bij.
Bereidingswijze broccoli
Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steeltjes in puntjes voor een elegant resultaat.
Stoom de broccoli al dente (ongeveer 7 minuten).
Besprenkel met olijfolie.
Strooi er wat fleur de sel over.
Bereidingswijze mosterdnootjes
Meng alle ingrediënten in een kommetje.
Leg ze mooi uit elkaar op een bakplaat met bakpapier en rooster gedurende 12 minuten op 185 °C.
Hak de nootjes grof.
Afwerking
Doe de pompoenmengeling in een voorverwarmde schotel.
Steek de broccoliroosjes erin met de steeltjes naar boven.
Bestrooi met de mosterdnootjes en de bieslook.
Partners
Met dank aan Kenwood.
Ja, je kunt de mosterdnoten weglaten als je ze niet lekker vindt. Ze voegen een extra crunch en smaak toe aan het gerecht, maar het zal nog steeds lekker zijn zonder.