Watermeloen gazpacho

  • 15min + 2u koeltijd
  • 4P
  • Easy

Zomer op je bord. Fris, pittig en mooi, dat ook! Het is kleurrijk, seizoensgebonden, snel en heerlijk! Een heel makkelijke manier om iets feestelijks op tafel te zetten.

Ingrediënten

Gazpacho:
1/2 komkommer
1 rode puntpaprika
800 g vlees van watermeloen zonder schil of pitten
3 vleestomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel balsamicocrème
1 eetlepel tomatenconcentraat
1 chilipepertje of meer naar smaak
1 koffielepel zeezout
4 eetlepels olijfolie

Garnituur:
2 keer handvol pistachenoten, grof gehakt
1 handvol basilicumblaadjes
1 bakje tuinkers
1/2 rode ui, in dunne ringen
olijfolie
balsamicocr.me

Bereidingswijze

Schil de komkommer. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en doe alle andere ingrediënten voor de gazpacho in een blender. Mix glad, proef en kruid eventueel bij en zeef door. Zet minstens 2 uur in de koelkast om goed af te koelen.

Serveer in gekoelde diepe borden. Werk af met de garnituren, enkele druppels olijfolie en balsamicocrème.

TIPS

Je kunt dit ook als hapje in glaasjes serveren. Easy van tevoren te maken. Afwerken en serveren à la minute.

  • Koelkast: Bewaar de gazpacho maximaal 2 dagen in een luchtdichte container in de koelkast. Zorg ervoor dat de soep goed gekoeld is voordat je hem serveert. Voeg de garnituren pas vlak voor het serveren toe om de versheid en textuur te behouden.
  • Vriezer: Hoewel het mogelijk is om gazpacho in te vriezen, kan de textuur van de soep veranderen na het ontdooien vanwege het hoge watergehalte van de watermeloen. Als je toch besluit om het in te vriezen, doe dit dan in een luchtdichte container en consumeer het binnen 1 maand. Laat de gazpacho in de koelkast ontdooien en mix het opnieuw voor het serveren om de textuur te verbeteren. Voeg ook hier de garnituren pas toe na het ontdooien en vlak voor het serveren.