Vegetarische Pita met Harissa Kikkererwten en Hummus Dressing

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Deze vegetarische pita is een ware smaakexplosie! Pittig gekruide kikkererwten gecombineerd met een romige hummus dressing en een frisse komkommersalade. Een snel en gezond gerecht dat perfect is voor drukke weekdagen. Als grote fan van hummus, heb ik deze dressing speciaal romig gemaakt met citroen en mosterd. Het resultaat? Een heerlijke maaltijd die in een mum van tijd op tafel staat! 

Ingrediënten

Pita Broodjes
8 pita broodjes 

Harissa Kikkererwten
2 el olijfolie
500 g kikkererwten uit blik, gespoeld
1 à 2 el harissa (naar smaak)
2 sjalotten, fijngesneden
2 tl lookpoeder
1 kl gerookt paprikapoeder
Sap van 1 citroen
Snuifje zout 

Komkommersalade
2 komkommers
1 bos peterselie, fijn gesneden
2 el azijn
4 el sesamolie 

Hummus Dressing
250 g hummus
Sap van 1 citroen
1 el graanmosterd
1 tl komijnpoeder
2 el tahin
50 ml water 

Bereidingswijze

Bereid de Harissa Kikkererwten: Verhit de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden sjalotten toe. Laat deze glazig worden. Voeg vervolgens de harissa, lookpoeder en het gerookt paprikapoeder toe, en bak kort mee tot de kruiden geuren. Voeg de kikkererwten toe en warm ze goed op. Blus af met het citroensap en breng op smaak met een snuifje zout. 

Maak de Komkommersalade: Snijd de komkommers in superfijne schijfjes met een mandoline of rasp. Meng de komkommers met de fijngehakte peterselie, azijn en sesamolie. 

Bereid de Hummus Dressing: Doe de hummus, citroensap, graanmosterd, komijnpoeder, tahin en water in een blender. Mix alles tot een romige dressing. 

Verwarm de Pita Broodjes: Rooster de pita broodjes in een broodrooster of verwarm ze in de oven. 

Samenstellen: Vul de pita’s in laagjes met de harissa kikkererwten, komkommersalade en hummus dressing. Voeg extra harissa toe als je van wat extra pit houdt. 

TIPS

  • Variatietip: Voeg wat verse tomaten of gegrilde paprika toe voor extra groenten. 
  • Tahin-Alternatief: Geen tahin in huis? Je kunt dit vervangen door een lepel pindakaas voor een andere twist.

De kikkererwten en komkommersalade kunnen tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. De hummus dressing blijft tot 3 dagen vers in een afgesloten bakje in de koelkast. Rooster de pita broodjes vers voor het beste resultaat. 

Partner

In samenwerking met KitchenAid