Vegetarische bonen-pompoen chili met guacamole

  • 35min
  • Next level

Ingrediënten

1 zoete ui
2 el olijfolie
1 kleine pompoen
250 g rode bonen uit blik
1 kl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl kardemompoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 aubergine
750 g tomatenblokjes uit blik
2 teentjes look
1 gele paprika
1 doosje tomatenconcentraat
1 handvol muntblaadjes
1 bot koriander

Guacamole:
1 avocado
sap van 1 limoen
peper van de molen
zout
2 dikke tenen look
1 kleine, rode ui

1 potje zure room

Bereidingswijze

Snij de ui, de paprika, de aubergine en de pompoen in kleine blokjes.

Stoof de ui aan in de olie en laat mooi kleuren. Voeg alle specerijen toe en laat even meebakken.  Roer er het tomatenconcentraat onder.

Voeg nu de paprika, pompoen, aubergine en tomaten toe en meng alles onder elkaar.

Rasp de look erover, zet het deksel op de pot en laat 20 min sudderen.

Maak ondertussen de guacamole. Plet het vruchtvlees van de avocado in een kommetje met het limoensap tot een gladde massa.  Meng de fijngesneden rode ui erbij, pers er de look bij en kruid met peper en zout.  Meng alles goed onder elkaar.

Voeg de laatste 5 min.de bonen toe, laat even mee pruttelen.

Schep uit in kommetjes, leg er een hoopje guacamole op en werk af met zure room en fijn gesneden munt en koriander.

Serveertips

Je kan zowel de chili als de guacamole gebruiken als dip met nacho’s  bv., just telling. 😉

Ja, je kunt de chili van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Verwarm hem gewoon op laag vuur voordat je gaat serveren.

Ja, je kunt de chili in porties invriezen als je restjes hebt. Bewaar de chili in luchtdichte diepvrieszakken of containers en ontdooi en verwarm ze als je er weer van wilt genieten.