Tuna melt sandwich
Dit is waanzinnig lekker, eigenlijk een soort croque monsieur op zijn Amerikaans! Dikke sneden brood, met tonijnsalade en veel kaas ertussen, op de plancha gebakken tot de kaas ervan tussen smelt. 🙂
Ingrediënten (voor 4 personen)
270 g tonijn op sap, goed uitgelekt
2 el verse mayo
1 kl mosterd
1 rode ajuin fijngesneden
1 grote zoetzure augurk fijngesneden, afgedroogd
Zwarte peper van de molen
Zout
Zachte boter om de sneetjes brood in te smeren
3 tomaten in fijne schijfjes gesneden
10 oude cheddar sneetjes, of gemalen
8 dikke sneden zuurdesembrood
Bereidingswijze
Meng de tonijn, de fijngesneden rode ajuin en augurk, mosterd en verse mayo goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.
Smeer de 8 sneden zuurdesembrood langs één kant in met boter, draai ze om.
Beleg 4 sneden met 1 cm tonijn, 3 sneetjes tomaat en herhaal.
Leg er bij elk sneetje 2,5 schijfje cheddar op. Leg hierop de 4 resterende sneetjes, met de boterkant naar boven.
Verwarm een koekenpan, smelt er een klontje boter in en bak de toast, met kaaskant naar beneden, een 3-tal minuten op medium vuur, tot hij een mooie krokant goudbruin kleurt. Draai de toast om en bak nog een 3-tal min goudbruin krokant.
Leg op boterpapier en pak de toast strak in.
Snij hem doormidden en DIG IN!
Ja, je kan de Tuna Melt Sandwich van tevoren maken en in de koelkast bewaren tot het tijd is om het op te warmen.
Je kan bijvoorbeeld frietjes, een salade of een kommetje soep serveren bij de Tuna Melt Sandwich.
Je kan verschillende soorten brood gebruiken zoals wit brood, bruin brood, ciabatta of stokbrood. Het belangrijkste is dat het brood stevig genoeg is om de ingrediënten te kunnen dragen.