Tomatensalade met kappertjes en ricotta op z’n mediterraans

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ontdek de smaak van de Middellandse Zee met deze verfijnde tomatensalade met kappertjes en ricotta, bereid in slechts 20 minuten. Perfect voor vier personen, is dit de ideale aanvulling op je zomerse barbecue of het ideale lichte diner. 

Ingrediënten

5 verse tomaten
10 uitgelekte ansjovisfilets in olie
1 biologische, gewassen limoen, in partjes
200 gram verse ricotta
50 gram smaakvolle groene olijven
1 knapperige ui, in ringen gesneden
3 eetlepels kwalitatieve olijfolie
1 eetlepel rijke balsamico
Versgemalen peper
Zout naar smaak 

Bereidingswijze

Start met het wassen en snijden van de tomaten in dunne schijfjes. Schik ze over een fraai opgemaakte schaal. 

Ga verder met het toevoegen van de ansjovisfilets, de partjes limoen, de romige ricotta, de groene olijven en de uiringen over de gesneden tomaten. 

Giet vervolgens de olijfolie en de balsamico over de salade. Maak de salade af met versgemalen peper en zout naar smaak. 

Serveertip

Deze tomatensalade gaat uitstekend samen met een glaasje rosé. Kies voor een droge, minerale natuurwijn voor een perfect gebalanceerde smaakervaring.