Thaise rode curry met kip Sofie Dumont Chef9
Thaise rode curry met kip Sofie Dumont Chef8
Thaise rode curry met kip Sofie Dumont Chef7
Thaise rode curry met kip Sofie Dumont Chef6
Thaise rode curry met kip Sofie Dumont Chef5
Thaise rode curry met kip Sofie Dumont Chef4

Thaise Rode Curry met Kip en Rijst

  • 35min
  • 4P
  • Next level

Een overheerlijk Thais recept waar de kip en de groenten gegaard worden in een aromatische rode curry saus en kokosroom Perfect voor liefhebbers van de Thaise keuken die thuis een snel en smaakvol gerecht willen bereiden.  Het geheim zit in de kwaliteit van de rode curry pasta, dus bezoek zeker een Thaise winkel voor de beste ingrediënten. Daar koop je ook de limoenblaadjes trouwens. Serveer dit zalige gerecht met geurige basmati rijst en geniet! 

Ingrediënten

800g kippenbillen, zonder vel en been, in fijne reepjes
1 ui, fijngesneden
1 el arachideolie
2 à 3 el rode curry pasta
500ml kokosroom
1 paprika, in stukjes
1 courgette, in stukjes
250g kastanjechampignons, in plakjes
1 el vissaus
1 tl palm- of rietsuiker
6 limoenblaadjes (kaffir)

200g basmatirijst
½ bouillonblokje

Afwerking: 
2 limoenen, in partjes
1 bosje koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Verhit de arachideolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Voeg de rode curry pasta toe en bak kort aan.

Voeg de kipreepjes toe aan de pot en bak lichtjes aan; ze hoeven niet volledig gaar te zijn.

Blus met kokosroom.

Voeg de gesneden groenten en de rest van de ingrediënten toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten goed sudderen.

Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, maar voeg een half bouillonblokje toe aan het kookwater voor extra smaak.

Serveer de curry met de basmatirijst, garneer met een partje limoen en bestrooi met koriander.

Laat de curry afkoelen en schep de afgekoelde curry in luchtdichte bewaarcontainers. Plaats de containers in de koelkast. De Thaise rode curry met kip kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Voor het serveren, zachtjes opwarmen op laag vuur.

Invriezen: Voor langere bewaring kun je de curry ook invriezen. In de vriezer blijft de curry tot 3 maanden goed.

Ontdooien en opwarmen: Ontdooi de curry in de koelkast als je deze hebt ingevroren. Voor het beste resultaat, warm je de curry langzaam op laag vuur op het fornuis op, roer regelmatig om te voorkomen dat het aan de bodem plakt. Voeg een klein beetje water of kokosmelk toe als de curry te dik is geworden.