Thaise nootjes Sofie Dumont Chef2
Thaise nootjes Sofie Dumont Chef3
Thaise nootjes Sofie Dumont Chef4
Thaise nootjes Sofie Dumont Chef5
Thaise nootjes Sofie Dumont Chef6

Thaise nootjes, daft punch en appel-komkommerpitcher

  • 40min (+1u in de koelkast)
  • 4P
  • Easy

Laten we het aperitieven ook wat spannender maken, met Thaise nootjes (die niet uit een verpakking komen) of gebakken olijven. En dat met een frisse mocktail of cocktail… De start van een mooie avond met lieve vrienden! Dit is stuff die je van tevoren kunt klaarzetten en waarvan je even later kunt genieten. De nootjes zijn verslavend, je bent gewaarschuwd.

Ingrediënten

APPEL-MUNT-KOMKOMMER PITCHER
500 ml ongezoet appelsap, gekoeld
1 liter spuitwater, gekoeld
1 bosje munt
½ komkommer in schijven
1 rood appeltje in schijven

DAFT PUNCH
500 ml ongezoet kwalitatief ananassap
sap van 5 limoenen + 1 extra als garnituur
300-400 ml mescal naar smaak
2 verse ananasschijven
met elk 5 kruidnagels erin
6 passievruchten
800 ml gekoelde tonic
½ bot tijm

HOT SUGAR VOOR DE RANDEN VAN HET GLAS
4 eetlepels suiker
1 theelepel chilipoeder

THAISE NOOTJES
1 eetlepel rode currypasta (mag ook groene of gele zijn)
2 citroengrasstengels, in fijne repen gesneden
6 kaffirblaadjes, grof gestampt
zeste van 2 limoenen
1 eetlepel sojasaus
1 koffielepel poedersuiker
1 eetlepel eiwit
2 eetlepels sesamzaad
150 g cashewnoten
200 g pecannoten
150 g ongezouten pindanoten

Bereidingswijze

Appel-munt-komkommer pitcher: Doe alles in een grote kan. Duw een beetje aan met een spatel, roer even en zet op tafel met glazen.

Daft Punch: Giet het ananassap, het limoensap en de mescal in een punchbowl en zet minimaal 1 uur in de koelkast zodat het goed gekoeld is.

Leg vlak voor het serveren de ananas, vier doorgesneden passievruchten en schijfjes van één limoen in de gekoelde punchbowl. Werk af met de gekoelde tonic en tijm en leg er een pollepel in.

Draai de glazen in de schillen van de limoenen die je hebt uitgeperst. Meng suiker en chilipoeder op een bordje en draai de bovenste zijkanten van het glas erin.

Doe een stukje passievrucht in de glazen en schep de punch erbij.

Thaise nootjes: Verwarm de oven voor op 150 °C.

Meng de currypasta in een kom samen met de andere ingrediënten, behalve de noten, tot een gladde pasta.

Meng daarna de pasta goed door de noten.

Verdeel op een bakplaat met bakpapier en rooster 12 minuten in de oven op 150 °C.

Meng halverwege alles nog eens goed door elkaar.

Laat afkoelen en serveer in een schaaltje.