Tapasbord met Iberico ham, Manchego en perzik

  • 10min
  • 4P
  • Easy

Duik in de authentieke Spaanse keuken met dit heerlijke tapasbord vol met Iberico ham, Manchego kaas en zomerse perzik. Een perfect gerecht om te delen en te genieten van het instant vakantiegevoel.

Ingrediënten

100 g Iberico Ham (Jamón Ibérico)
100 g Manchego Kaas (Queso Manchego)
3 verse witte nectarines
5 appelkappertjes
1 eetlepel extra vierge olijfolie
Versgemalen peper en zout naar smaak
2 sneden geroosterd volkorenbrood
Sap van een halve citroen 

Bereidingswijze

Snijd de Iberico ham en Manchego kaas in fijne plakjes, en de witte nectarines in kwartjes. 

Schik de ham en kaas artistiek op een ruim tapasbord, voeg de nectarines en kappertjes toe. 

Druppel de olijfolie over de ingrediënten en kruid af met versgemalen peper en zout. 

Serveer het tapasbord met geroosterd volkorenbrood en een halve citroen erbij. De presentatie hoeft niet perfect te zijn – het gaat om de smaak! 

TIP

Varieer gerust met andere soorten gedroogde rauwe ham zoals parmaham of gandaham, of vervang de Manchego kaas door een andere harde, oude schapenkaas. Probeer ook eens rijpe vijgen in plaats van nectarines voor een seizoensgebonden twist.