Tagliatelle met Scampi’s en Lichte Currysaus

  • 40min
  • 4P
  • Next level

Tagliatelle met scampi’s en een lichte currysaus is een heerlijk gerecht dat de smaakpapillen prikkelt met een exotische twist. De combinatie van sappige scampi’s, verse groenten en een romige saus met een vleugje curry en kokos zorgt voor een ware smaaksensatie. Perfect voor een diner met vrienden of familie! 

Ingrediënten

Voor de pasta:
400 g tagliatelle
Een snuifje zout
1 scheutje olijfolie 

Voor de scampi:
Een scheutje arachideolie
800 g Black Tiger scampi’s
Peper
Zout 

Voor de groenten:
200 g babymaïs
1 courgette
150 g sluimererwten
½ witte selder
200 g kerstomaatjes 

Voor de saus:
1 el arachideolie
1 appel (Granny Smith)
2 blokjes kippenbouillon
1 sjalot
2 el currypoeder
¼ banaan
250 ml witte wijn
100 ml plantaardige room
2 kokosrotsjes (rocher)
Peper
Zout 

Bereidingswijze

Bereid de saus: Pel en snijd de sjalot grof. 

Spoel en schil de witte selder. Houd de geschilde selderstengels apart. 

Verwarm 1 eetlepel arachideolie in een pan en stoof de fijngesneden sjalot en selderschillen. 

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Voeg toe aan de sjalot en stoof mee aan. 

Snijd de kokosrotsjes in stukjes en voeg toe aan de pan voor een exotische smaak. 

Verkruimel de kippenbouillonblokjes en voeg samen met een kwart banaan toe. 

Blus met een glas witte wijn en een flinke scheut water. 

Voeg 2 eetlepels currypoeder toe en laat 15 minuten pruttelen onder deksel. 

Bereid de scampi: Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. 

Bak de scampi’s in 2 eetlepels arachideolie in een hete pan, maximaal 2 minuten aan elke kant. Kruid af met peper en zout. 

Bereid de groenten: Snijd de courgette (verwijder de zaadlijsten) en de geschilde selder in hapklare stukjes. Halveer de babymaïs. 

Stoom de groenten met de sluimererwten al dente (8-12 minuten vanaf het water kookt). 

Bereid de pasta: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie en een snuifje zout toe aan het kookwater. 

Maak de saus af: Mix de gestoofde groenten met een staafmixer en zeef om grove stukjes te verwijderen. Voeg de plantaardige room toe en kruid af met peper en zout. 

Snijd de kerstomaatjes in tweeën en voeg samen met de gestoomde groenten toe aan de saus. 

Serveren: Giet de tagliatelle af en verdeel over diepe borden. Schep de groenten en scampi’s erover en giet de saus eroverheen. 

Serveer direct. Smakelijk! 

TIPS

  • Voeg extra kruiden toe naar smaak, zoals verse koriander of basilicum, voor een extra frisse touch. 
  • Vervang de kokosrotsjes door kokosmelk voor een lichtere saus. 
  • In de koelkast: Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Verwarm opnieuw in de magnetron of in een pan op laag vuur. 
  • In de vriezer: Vries restjes in luchtdichte containers in voor maximaal 1 maand. Laat volledig ontdooien in de koelkast voordat je het opnieuw opwarmt. 
  • Opwarmen: Verwarm het gerecht opnieuw in een pan op laag vuur of in de magnetron tot het door en door warm is. Voeg eventueel een scheutje water of room toe om de saus weer smeuïg te maken.