Soep met Geroosterde Kerstomaat en Cheesy Merguez Croques

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een makkelijke, maar oh zo smaakvolle soep gemaakt van geroosterde kerstomaatjes. De soep is lekker zoet en romig, en wordt vergezeld door heerlijke cheesy croques met merguez, perfect om in de soep te dippen. Ja jongens, al die smaken en texturen zijn echt mijne meug! 

Ingrediënten

Geconfijte Tomaatjes Pesto:
1 kg kerstomaatjes (in verschillende kleuren)
1/2 bol knoflook, gehalveerd
1 takjes rozemarijn
1 el olijfolie
75 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1/2 bosje basilicum
1/4 citroen (sap)
40 g pijnboompitten
Peper en zout (naar smaak) 

1 liter kippen- of groentebouillon
8 sneetjes brood
6 sneetjes kaas (bijv. Cheddar of Gouda)
4 merguez worstjes
Olijfolie 

Bereidingswijze

Geconfijte Tomaatjes:  Verwarm de oven voor op 200°C. 

Doe de kerstomaatjes, de gehalveerde knoflookbol en de takjes rozemarijn in een grote ovenschaal. Meng met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. 

Rooster de tomaatjes 35 minuten in de oven. 

Knijp de zachte knoflook uit de schil en meng het met de tomaatjes. . 

Merguez Croques Voorbereiden: Snijd de velletjes van de merguez worstjes open en haal het gehakt eruit. 

Verdeel het gehakt over 4 sneetjes brood. 

Leg op elk broodje 1,5 sneetje kaas en dek af met de andere sneetjes brood. 

Bestrijk de buitenkant van de croques met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat. 

Croques Bakken: Verwarm de oven voor op 190°C. 

Bak de croques ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de korst krokant is en de kaas gesmolten. 

Soep Bereiden: Doe de geroosterde kerstomaten samen met de bouillon in een kookpot en verwarm op middelhoog vuur. 

Mix de soep met een staafmixer kort door, zodat je een romige textuur krijgt maar ook nog wat stukjes tomaat behoudt. 

Serveren: Verdeel de soep over de borden en serveer met de cheesy merguez croques ernaast. 

TIPS

  • Extra Smaak: Voeg wat verse kruiden zoals basilicum of tijm toe aan de soep voor een extra smaaklaag. 
  • Variatie: Probeer ook eens andere soorten kaas in de croques, zoals blauwe kaas voor een pittigere smaak.
  • Soep: De soep kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een afgesloten container. Invriezen is ook mogelijk, tot 3 maanden. Ontdooi in de koelkast en warm langzaam op. 
  • Croques: De croques zijn het lekkerst direct uit de oven, maar kunnen tot 1 dag in de koelkast worden bewaard en opnieuw worden opgewarmd in de oven.