Sidecar

  • 10min
  • 1P
  • Easy

Deze welbekende cognac classic is zo verrukkelijk lekker! Citrussy, woody, deze cocktail heeft het allemaal!

Cocktail gemixt door world leading bartender Ran Van Ongevalle! Wil je de ultieme cocktailervaring? Bezoek dan Bar Ran in Brugge, bekroond door Gault Millau als Cocktail Bar van het Jaar 2024, en proef de beste cocktails in een top setting.

Ingrediënten

50 ml cognac
20 ml vers citroensap
30 ml Cointreau
10 ml suikersiroop (zie instructies hieronder)
IJsblokjes
Citroenzeste, voor garnering

Suikersiroop:
50 g suiker
50 ml water

Bereidingswijze

Suikersiroop: Meng gelijke delen suiker en water in een kommetje. Roer goed tot de suiker volledig is opgelost. Dit kan eventueel met een handmixer.

Voeg de cognac toe aan een cocktailshaker.

Voeg daarna de Cointreau, citroensap en suikersiroop toe.

Vul de shaker met ijsblokjes en schud krachtig gedurende ongeveer 10 seconden.

Zeef de inhoud van de shaker in een gekoeld coupette glas.

Garneer met een stukje citroenzeste door deze boven de cocktail uit te knijpen en in het glas te leggen.

TIPS

  • Gebruik vers citroensap voor de beste smaak.
  • Om de rand van het glas te suikeren, wrijf je deze in met een stukje citroen en dip je het glas in suiker voordat je de cocktail inschenkt.