Shakshuka met kikkererwtjes en verse geitenkaas
Shakshuka met kikkererwtjes en verse geitenkaas
Shakshuka met kikkererwtjes en verse geitenkaas
Shakshuka met kikkererwtjes en verse geitenkaas
Shakshuka met kikkererwtjes en verse geitenkaas
Shakshuka met kikkererwtjes en verse geitenkaas

Shakshuka met Kikkererwtjes en verse geitenkaas

  • 30min
  • 4P
  • Next level

Shakshuka is een eenvoudig te bereiden éénpansgerecht, met eitjes die worden gepocheerd in een heerlijke tomatensaus. Ik heb extra look, kikkererwten en raz-el-hanout onder de saus gemengd voor een diepe rijke smaak en afgewerkt met koriander en zachte geitenkaas.  Serveer eventueel met wat toastjes.

Ingrédients

1 ajuin
2 teentjes look
2 el arachideolie
240g kikkererwten (uit blik, afgespoeld en uitgelekt)
400g tomatenvlees (uit blik of vers bereid)
4 eieren
1 bot koriander, grof gesneden
1 potje verse geitenkaas
1 el raz-el-hanout
Peper en zout naar smaak

Préparation

Snij de ajuin en de look fijn. Verhit de arachideolie in een diepe pan op middelhoog vuur en stoof de ajuin en look tot ze glazig zijn.

Voeg de raz-el-hanout toe aan de pan en laat deze kort meebakken.

Blus het geheel met het tomatenvlees en roer de kikkererwten erdoor. Kruid het mengsel met peper en zout naar smaak en laat het ongeveer 5 minuten sudderen op een laag vuurtje.

Doe de eitjes in 4 kommetjes. Maak vervolgens vier kuiltjes in de saus en giet in elk gaatje een eitje. Laat de eieren pocheren tot ze naar wens gaar zijn. Dek eventueel de pan even af met een deksel.

Verdeel lepeltjes geitenkaas over de saus en garneer het geheel met de grof gesneden koriander.

Serveer de shakshuka onmiddellijk, eventueel met wat toastjes.

De shakshuka is het lekkerst als deze direct geserveerd wordt. Restjes kunnen tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Verwarm voor het beste resultaat zachtjes op een laag vuur of in de magnetron.