Sando Sandwich met Courgette Sesam Steak

  • 30min
  • 1 sandwich
  • Next level

Ow, I LOVE sando’s! Heerlijke sandwiches vol laagjes, helemaal overgevlogen uit Japan. Deze is een vegetarische versie, met een ‘steak’ van courgette die gepaneerd is met sesamzaad, extra laagjes groenten en ook nog eens lekker cheesy. Mjaaam! Ideaal voor in de lunchbox. 

Ingrediënten

2 sneetjes vierkant bruin brood
4 el geroosterd sesamzaad
1 el olijfolie
½ dikke courgette
1 matje cressonette
1 handvol geraspte wortel
1 el mosterd
1 sneetje jonge kaas 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 195°C. 

Snij de courgette doormidden en maak er twee zo groot mogelijke rechthoekige stukken van door zo weinig mogelijk af te snijden. Kruid met peper en zout, besmeer met olijfolie en paneer rondom met sesamzaad. 

Leg de courgette op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. 

Toast beide sneetjes brood in de oven of toaster en besmeer beide kanten met mosterd. 

Plooi de kaas dubbel zodat het past op de toast. Leg daarop de courgette steaks, geraspte wortel, cressonette en de andere toast. 

Pak de sandwich in boterpapier en snij doormidden zodat de mooie laagjes tevoorschijn komen. 

TIPS

  • Laat de sandwich eerst afkoelen voordat je hem meeneemt naar werk in een gesloten brooddoos, zodat hij niet wak wordt. 
  • Je kan de courgette ook eens vervangen door aubergine en op dezelfde manier klaarmaken. 

Deze sandwich is niet geschikt om te bewaren of in te vriezen. Eet hem het liefst vers.