Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef19
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef4
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef5
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef6
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef7
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef8
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef9
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef10
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef11
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef12
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef13
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef14
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef15
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef16
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef17
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef18
Pizza Sandwich Sofie Dumont Chef20

Pizza sandwich

  • 20min + 1u50 ontdooien
  • 4P
  • Easy

Deze pizza sandwich is een echte smaakbom, het pizzadeeg wordt gestreched, voor de helft getopped met pesto en geraspte mozzarella, toegeplooid en gebakken. Daarna wordt hij weer opengetrokken en gestuffed met gerookte makreel, tomaat, rucola, gepekelde rode ui chilliolie en massas geraspte parmezaan erover! Jonges, jonges, the drip is reel maar zoooo mega lekker ! Ik begrijp waarom deze pizza sandwich zo viraal gaat op socials 😉  

Ingrediënten

4 pizzabollen deeg van Pizzabol of maak zelf zuurdesem pizzadeeg of glutenvrij deeg
4 el basilicumpesto
200 g geraspte mozzarella
2 grote tomaten, in sneetjes
1 gerookte makreel
1 grote rode ui
150 ml azijn
4 el crunchy oil
100 g Parmezaanse kaas
Extra semolinabloem om deeg te stretchen

Bereidingswijze

Deeg voorbereiden: Haal je deeg uit de vriezer en zet de potjes in een hoge schaal met heet water. Laat 1 uur en 50 minuten ontdooien en rusten.

Decorticeer de makreel, zodat je geen vel of graten meer hebt, enkel de stukjes filet.

Pel de ui en snijd in fijne sneetjes met een mandoline. Doe in een kom en giet er de azijn over.

Rasp de Parmezaanse kaas.

Deeg stretchen: Doe 3 el semolina in elk potje. Gebruik veel bloem om te voorkomen dat het deeg blijft kleven. Schraap met je vingers rondom langs de zijkanten naar beneden. Leg het deeg op tafel met alle bloem. Begin telkens van het midden naar buiten toe te stretchen, blijf altijd 1 cm van de rand weg. Hef nu op en verwijder overtollige bloem.

Smeer op de helft een lepel pesto en strooi er de geraspte mozzarella over. Plooi toe, druk de rand even aan en bak ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde pizzaoven (tussen 380-430°C).

Draai hem op zijn as om gelijkmatig te garen en kleuren. Haal hem eruit.

Sandwich vullen: Trek de pizza sandwich weer open en vul met de tomatenschijfjes, makreelstukken, rucola, gepekelde ui en Parmezaanse kaas. Werk af met chiliolie.

Tips

  • Oven: Als je bakt in een gewone oven, gebruik dan een pizzasteen. Zet de oven op hete lucht en grill. Laat zeker 20 minuten goed opwarmen. Hoe heter de oven, hoe beter het resultaat. Je kunt ook een bakplaat omdraaien en goed voorverwarmen, op de hoogste plaats net onder de grill. 

Partner

In samenwerking met Pizzabol: