Pesto Omelet met Feta en Spinazie uit de Oven

  • 15min
  • 4P
  • Easy

Een easy peasy ovenschotel waar je alle ingrediënten in een vuurvaste schotel mengt, opgeklopte eitjes met feta onder elkaar mengt, en vervolgens afbakt! Snel, goedkoop en dummy proof. Dit gerecht is perfect om met het hele gezin van te genieten. 

Ingrediënten

6 eitjes
3 el pesto
125 g spinazie
2 el geraspte Parmezaanse kaas
1 gele paprika, in stukjes
1 grote tomaat, in stukjes
1 blokje feta, verkruimeld
Peper en zout van de molen
Olijfolie (voor invetten) 

Bereidingswijze

Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C. 

Voorbereiden: Sprenkel wat olijfolie in een gietijzeren pan of ovenschaal en bedek deze met bakpapier. 

Groenten toevoegen: Verdeel de spinazie, tomaat en gele paprika gelijkmatig over de bodem van de pan of ovenschaal. 

Eimengsel maken: Klop de eitjes op met een handmixer en voeg de pesto, Parmezaanse kaas en de helft van de verkruimelde feta toe. Breng op smaak met peper en zout. 

Samenstellen: Giet het eimengsel over de groenten in de pan of ovenschaal. Meng alles lichtjes door elkaar en verkruimel de rest van de feta eroverheen. 

Bakken: Plaats de pan of ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht ongeveer 20-25 minuten, of totdat de omelet stevig en goudbruin is. 

Serveren: Serveer eventueel met een frisse salade naar keuze. 

TIPS

  • Je kunt variëren met andere groenten zoals courgette of champignons. 
  • Voor een extra pittige smaak kun je wat chilivlokken aan het eimengsel toevoegen. 
  • Koelkast: Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast. Ze blijven 2-3 dagen goed. 
  • Vriezer: Je kunt dit gerecht ook invriezen. Verpak het goed in een diepvriesbestendige container en bewaar tot 2 maanden. 
  • Opwarmen: Verwarm de omelet opnieuw in de oven op 180°C voor ongeveer 10-15 minuten of tot het door en door warm is. Voor een snellere optie kun je het ook in de magnetron opwarmen. 

Partner

In samenwerking met KitchenAid