Pesto met Koriander

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een verse heerlijke pesto maar dan met meer Thaise ingrediënten in plaats van Italiaanse. Gebruik hem als een klassieke pesto, maar bijvoorbeeld in plaats van op pasta, op noedels, onder basmatirijst of gewoon gegrild op een toastje. 

Ingrediënten

1 bos koriander
½ bos platte peterselie
80 g Parmezaan, vers geraspt
1 teentje knoflook
Sap en rasp van 1 limoen
1 handvol geroosterd sesamzaad
½ chilipepertje of meer naar smaak
100 ml zachte olijfolie
Snuifje zout 

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. 

Mix tot je een pesto hebt met nog wat bite. 

Proef en kruid eventueel bij met extra zout of chilipeper naar smaak. 

TIPS

  • Gebruik de pesto als smaakmaker in noedelgerechten, onder basmatirijst, of als spread op een toastje. 
  • Voeg extra sesamzaad toe voor een extra knapperige textuur. 
  • Koelkast: Bewaar de pesto in een luchtdichte pot in de koelkast. Blijft tot een week goed. Roer goed door voor gebruik. 
  • Vriezer: Vries de pesto in porties in ijsblokjesvormen. Zodra de pesto bevroren is, kun je de blokjes overbrengen naar een diepvrieszakje. Bewaar tot drie maanden in de vriezer. Laat ontdooien in de koelkast voor gebruik.