Pannenkoekspiesjes met Framboos

  • 30min
  • 2P
  • Easy

Oppassen op kinderen? Daar horen ongetwijfeld pannenkoeken bij, maar ik geef er een speelse twist aan door ze op spiesjes te serveren. Deze pannenkoekspiesjes zijn niet alleen leuk om te eten, maar ook een geweldige traktatie! 

Ingrediënten

500 ml melk
4 eieren
20 g suiker
10 g vanillesuiker
2 g zout
240 g bloem
2 el olie
500 g frambozen
50 g suiker
50 ml water
250 g zure room 

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor het pannenkoekendeeg snel en gemakkelijk in een blender of met een mixer. Dit geeft je extra tijd om een oogje in het zeil te houden bij de kinderen. 

Laat het pannenkoekendeeg een halfuur rusten en zeef het daarna. 

Bak de pannenkoeken aan beide kanten op matig vuur en stapel ze op een bord. 

Verwarm de frambozen, suiker en water op een zacht vuurtje. Kook het geheel kort en mix het tot een heerlijke coulis. 

Leg twee pannenkoeken op een bord en besmeer ze met zure room en een beetje frambozencoulis. Bewaar wat coulis voor de finishing touch. 

Rol de pannenkoeken stevig op en snijd ze in plakjes van twee centimeter. 

Rijg de pannenkoekenrolletjes op twee satéstokjes en giet de overgebleven coulis eroverheen. 

TIP

Naast zoet beleg kunnen pannenkoeken ook met hartige ingrediënten worden geserveerd. Maak er een feest van voor jong en oud!